Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS

-25%
ÚJ
A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
4 980 Ft
Akció: 3 735 Ft
Kezdete: 2017.12.03   A készlet erejéig!

Múltunk legendás alakjának, Kőrösi Csoma Sándornak a pályafutását követi nyomon a szerző. A székelyek szentjeként tisztelt világvándor utazásait és munkásságát idézi fel a bölcsőhelytől, a háromszéki Csomakőröstől a sírig, az indiai Dardzsilingig. A könyvben megelevenedik a XVIII. századi Erdély, Nagyenyed, a Bethlen Kollégium diákélete, Göttingen és az ázsiai vándorlás számos állomása. A Szerző gyalogszerrel járta be azokat a távoli tájakat, amelyek hajdan az őshazakutatás tervétől ösztönzött vándor, a tibetológia atyjaként emlegetett Kőrösi Csoma Sándor munkásságának színterei voltak, Zangla és Phouktal távoli kolostorai a Nyugati.Himalája könyörtelen sziklabirodalmában. Kőrösi Csoma Sándor, a szegény székely család fia gazdag szellemi örökséget hagyott ránk, többek közt a Tibeti.angol szótárt, amely ma is népeket és kultúrákat köt össze. A legnagyobb magyar világvándor küzdelmei és életpéldája a hétköznapokban is ösztönző erőforrást jelentenek.

2017. december 6-án 60 éves KUBASSEK JÁNOS geográfus, a Teleki útját végigjáró 1987-88-as híres magyar Afrika-expedíció tagja, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, a Jeles világjárók nyomdokain, "az angol beteg", azaz Almásy László életéről szóló A Szahara bűvöletében, és a Körösi Csoma Sándor életútját bemutató A Himalája magyar remetéje című könyv szerzője, aki hét kontinens 102 országában járt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Kubassek János
  A Himalája magyar remetéje
  Kőrösi Csoma Sándor életútja
  Kiadó: Medicina
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 510
  ISBN: 9789632439570

 • Cikkszám
  409907
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés