Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS

-25%
ÚJ
A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
 • A Himalája magyar remetéje - 60 éves KUBASSEK JÁNOS
4 980 Ft
Akció: 3 735 Ft
Kezdete: 2017.12.03   A készlet erejéig!

Múltunk legendás alakjának, Kőrösi Csoma Sándornak a pályafutását követi nyomon a szerző. A székelyek szentjeként tisztelt világvándor utazásait és munkásságát idézi fel a bölcsőhelytől, a háromszéki Csomakőröstől a sírig, az indiai Dardzsilingig. A könyvben megelevenedik a XVIII. századi Erdély, Nagyenyed, a Bethlen Kollégium diákélete, Göttingen és az ázsiai vándorlás számos állomása. A Szerző gyalogszerrel járta be azokat a távoli tájakat, amelyek hajdan az őshazakutatás tervétől ösztönzött vándor, a tibetológia atyjaként emlegetett Kőrösi Csoma Sándor munkásságának színterei voltak, Zangla és Phouktal távoli kolostorai a Nyugati.Himalája könyörtelen sziklabirodalmában. Kőrösi Csoma Sándor, a szegény székely család fia gazdag szellemi örökséget hagyott ránk, többek közt a Tibeti.angol szótárt, amely ma is népeket és kultúrákat köt össze. A legnagyobb magyar világvándor küzdelmei és életpéldája a hétköznapokban is ösztönző erőforrást jelentenek.

2017. december 6-án 60 éves KUBASSEK JÁNOS geográfus, a Teleki útját végigjáró 1987-88-as híres magyar Afrika-expedíció tagja, az érdi Magyar Földrajzi Múzeum igazgatója, a Jeles világjárók nyomdokain, "az angol beteg", azaz Almásy László életéről szóló A Szahara bűvöletében, és a Körösi Csoma Sándor életútját bemutató A Himalája magyar remetéje című könyv szerzője, aki hét kontinens 102 országában járt.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dr. Kubassek János
  A Himalája magyar remetéje
  Kőrösi Csoma Sándor életútja
  Kiadó: Medicina
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 510
  ISBN: 9789632439570

 • Cikkszám
  409907
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés