Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A Churchill tényező - 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL

-25%
ÚJ
A Churchill tényező - 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL
 • A Churchill tényező - 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL
 • A Churchill tényező - 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL
 • A Churchill tényező - 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL
 • A Churchill tényező - 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL
4 800 Ft
Akció: 3 600 Ft
Kezdete: 2020.01.22   A készlet erejéig!

Boris Johnson, London fenegyerek volt főpolgármestere, a mai brit politikai elit egyik meghatározó alakja (jelenlegi miniszterelnök) könyvet írt Winston Churchillről, a 20. század egyik legjelentősebb államférfijáról. Churchill élete - aki mind a két világháborúban döntő szerepet játszott, a másodikban már Nagy-Britannia miniszterelnökeként - kész regény, tele váratlan fordulatokkal és izgalmakkal, sorsfordító döntésekkel. Ez nem egy újabb Churchill-életrajz a sok közül, hanem egy letehetetlen, olvasmányos, teljesen egyedi jellem- és korrajz. A sokkönyves szerző, Boris Johnson frissen és izgalmasan nyúl a témához, és mivel otthonosan mozog a társadalmi és politikai elitben, belülről nézi főhőse életét. Pont ez adja a könyv legfontosabb erényét. A könyvből sokat megtudhatunk a Brit Birodalom lehanyatlásáról, a brit nagypolitika működéséről és a brit politikai-kulturális elitről. És egy még ezeknél is fontosabb dologról: az egyéni döntések jelentőségéről a sorsfordító helyzetekben.

2020. január 24-én 55 éve hunyt el WINSTON CHURCHILL angol államférfi. A XX. század legnagyobb politikusainak egyike volt, éppen a század első évében, 1900-ban jutott be a parlamentbe, s 65 éven át foglalkozott politikával. Kezdetben persze "csak" miniszterként tevékenykedett, 1940-ben lett a Konzervatív Párt vezetője, s 1940 és 1945 között ő volt Nagy-Britannia miniszterelnöke. Vért, verejtéket és könnyeket ígért a briteknek, de végül kiváló politikai, katonai és diplomáciai érzékével, bátor és határozott tetteivel nagy szerepet játszott a második világháború megnyerésében. A győzelmi mámor elültével elvesztette a választásokat, innen ered a minden politikus számára megszívelendő tanulság: a politikus ne várjon hálát. 1951-ben azért még egyszer kormányfővé választották, talán engesztelésképpen. Brilliáns politikus volt, s igen érdekes ember. Köztudott például, hogy rengeteget ivott, és állandóan dohányzott. Egyébként kedves, szellemes ember volt, s kimagasló képességeinek sok területen tanúbizonyságát adta. Csodás tájképeket festett például, s festményeit - álnéven persze - rendszeresen ki is állították. Remek szónok volt, híres fultoni beszéde egyike a műfaj gyöngyszemeinek. Több könyvet is írt, amelyekért 1953-ban megkapta a legrangosabb irodalmi kitüntetést, a Nobel-díjat. Igazán önpusztító életet élt, mindenben mértéktelen volt, ami káros az egészségre, s a politika, a fasizmus elleni harcok izgalmai is megviselhették. Így valóságos csoda, hogy megérte 90. születésnapját is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Boris Johnson
  A Churchill tényező
  Hogy csinál egy ember történelmet?
  Kiadó: Akadémiai
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 435
  ISBN: 9789630595926

 • Cikkszám
  149451
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés