Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A 22-es csapdája - 95 éve született JOSEPH HELLER

-25%
ÚJ
A 22-es csapdája - 95 éve született JOSEPH HELLER
 • A 22-es csapdája - 95 éve született JOSEPH HELLER
1 200 Ft
Akció: 900 Ft
Kezdete: 2018.05.01   A készlet erejéig!

Ismét egy kitűnő amerikai regény a második világháborúról. Joseph Heller könyve Norman Mailer, James Jones, Irvin Shaw világhírű műveivel egyenrangú alkotás: a legjobbak egyike. Heller tétele, hogy a háború a legnagyobb őrültség, amit az ember valaha kitalált. S ezen az abszurd helyzeten -a háborún – belül minden abszurd, ami csak történik. Sorra feltárulnak a hadat viselő amerikai társadalom ellentmondásai, amelyek közül a leglényegesebb, hogy Yossariannak és társainak, a Pianosa szigetén állomásozó bombázóegység pilótáinak igazi ellensége nem más, mint a saját parancsnokuk, aki a háborút remek alkalomnak tartja a saját karrierje előmozdítására. Yossarian keresztüllát a parancsnokok számításain, és elhatározza, hogy ezentúl csak egy dologra fog ügyelni: a saját testi épségére. Közben persze állandóan összeütközésbe kerül a felsőbbséggel, és folyton beleesik a 22-es csapdájába… A 22-es csapdája abszurd, vad, őrült szatíra, amelynek olvasása közben az ember hahotázik és káromkodik.

2018. május 1-jén 95 éve született JOSEPH HELLER amerikai író. Harcolt a II. világháborúban, úgyhogy első s egyben leghíresebb regénye, A 22-es csapdája beható személyes élményeken alapszik. Könyve - amelyből nagyszerű film is készült - világsikere nyomán egész életében irodalommal foglalkozott, s bár több más könyve is remek alkotás, a 22-esnek népszerűségben egyik sem ér a nyomába. Magyarul is sok könyve olvasható, természetesen A 22-es csapdája is, valamint a Valami történt, a Gold a mennybe megy, az Isten tudja és a Képzeljétek el. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Joseph Heller
  A 22-es csapdája
  Kiadó: Talentum
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 633
  ISBN: 9789636894696

 • Cikkszám
  265711
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés