Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


95 éve született MÉSZÖLY MIKLÓS - Saulus

-25%
95 éve született MÉSZÖLY MIKLÓS - Saulus
 • 95 éve született MÉSZÖLY MIKLÓS - Saulus
 • 95 éve született MÉSZÖLY MIKLÓS - Saulus
 • 95 éve született MÉSZÖLY MIKLÓS - Saulus
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2016.01.17   A készlet erejéig!

Saulus őszintén hitte, hogy egy igazi Küldött nem engedné meg, hogy éppen az üldözze, aki a legjobban hisz benne. Ilyen meggondolásokkal indult el egy nap Damaszkuszba is, hogy Jézus-hívőket vessen börtönbe. Nem messze Damaszkusztól azonban, kint a pusztában, más belátásra jutott. A könyv erről a történetről szól; Saul útjáról, az elragadtatás pillanatáig - írta erről a könyvéről, amely 1968-ban jelent meg először, és számos nyelvre lefordították.

2016. január 19-én 95 éve született Szekszárdon MÉSZÖLY MIKLÓS író. Mindig baj volt vele, már az ötvenes évek első felében sem publikálhatott, majd részt vett az 1956-os forradalom írómozgalmaiban, ezért leverése után megint hallgatnia kellett. 1963-ban megjelent Az ablakmosó című drámája olyan botrányt kavart, hogy utána Az atléta halála megint csak Párizsban jelenhetett meg. Aztán 1968-ban Csehszlovákia megszállása ellen tiltakozott, majd a Charta '77 aláírásával bosszantotta a hatalmat. De szerencsére megérte a rendszerváltozást, s így végre elismerték munkásságát, sorra kapta a kitüntetéseket, például 1990-ben a rég megérdemelt Kossuth-díjat. 2001-ben hunyt el, de művei ma is olvasottak, például Saulus című regénye és Volt egyszer egy Közép-Európa című novelláskötete. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mészöly Miklós
  Saulus
  Kiadó: Jelenkor
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 156
  ISBN: 9789636765538

 • Cikkszám
  137021
Webáruház készítés