Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


90 éves II. ERZSÉBET - Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő

-30%
90 éves II. ERZSÉBET - Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő
 • 90 éves II. ERZSÉBET - Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő
 • 90 éves II. ERZSÉBET - Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő
 • 90 éves II. ERZSÉBET - Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő
 • 90 éves II. ERZSÉBET - Sally Bedell Smith: Erzsébet, a királynő
4 999 Ft
Akció: 3 499 Ft
Kezdete: 2016.04.20   A készlet erejéig!

Amióta 1952-ben, alig huszonöt esztendősen elfoglalta a trónt, II. Erzsébet királynő példátlan közfigyelem tárgya, de a csillogás és a szóbeszéd ködén át vajon mennyire alkothatunk pontos képet a világ leghíresebb uralkodójáról? A neves életrajzíró, Sally Bedell Smith számtalan interjúra és korábban sosem idézett dokumentumra támaszkodik, amikor egy ritka pillanatra félrelebbenti a fátylat, hogy megismertessen annak a királynőnek nyilvános és magánéletével, aki páratlan tekintéllyel, tapintattal és eleganciával vezette át hazáját és a Nemzetközösséget az elmúlt hatvan év minden háborúján és zűrzavarán.
Az Erzsébet, a királynő minden részletében hiteles, mégis olvasmányos és szórakoztató közelkép egy olyan asszonyról, akit eddig csak távolról, a tévé képernyőjéről ismerhettünk - egy kivételes személyiségről, aki eleven humorérzékkel és mérhetetlen józansággal végzi kötelességét, bármit rójon is rá a munkája és a családja.

Az Erzsébet, a királynő figyelemre méltó és rokonszenves portré, emellett lenyűgöző beszámoló arról a kivételes modernkori vállalkozásról, amivé az uralkodás vált. A könyvben megismerünk egy fiatal lányt, aki nagybátyja trónfosztása után hirtelen a trónörökös szerepében találja magát. Találkozunk a tizenhárom éves Lilibettel, amint beleszeret egy Fülöp nevű fiatal tengerészkadétba, és eltökéli, hogy feleségül megy hozzá, még ha szülei a vagyonosabb angol arisztokratákat részesítenék is előnyben. Látjuk a tizenéves lányt, ahogy a második világháború idején katonai teherautókat szerel, majd a győzelem napján ott áll Winston Churchill mellett a Buckingham-palota erkélyén. Majd fiatal királynőként lép elénk, aki igyekszik egyensúlyt találni kettős szerepkörében, mint uralkodó és mint kétgyermekes fiatalasszony. Sally Bedell Smith átcsempész minket a palota kapuin, hogy nyomon követhessük a királynő mindennapos rutinjait - a "vörös dobozokat", bennük a kötelezően áttekintendő aktuális dokumentumokkal; a heti audienciákat, amelyeken az idők során tizenkét miniszterelnök vett részt; a fizikailag is megerőltető külföldi körutazásokat; a sajtó szüntelen figyelmét - s persze személyes kapcsolatát Fülöp herceggel, élete szerelmével és hatvannégy esztendeje hű férjével; a gyermekeivel s olykor zűrös házastársaikkal; az unokáival és a barátaival.

2016. április 21-én 90 éves II. ERZSÉBET angol királynő. Sokáig egyáltalán nem számított a trón várományosának, hiszen kislánykorában VIII. Edward ült a trónon, akinek a testvére volt Erzsébet édesapja, így ha minden "normálisan" történik, sosem került volna trónra. Edward azonban beleszeretett egy elvált amerikai asszonyba, akit az anglikán egyház előírásai miatt királyként nem vehetett feleségül. Edward pedig inkább szerelmét, mint a hatalmat választotta, s pár hónapi uralkodás után Mrs. Simpson kedvéért lemondott a trónról. Így került trónra Erzsébet apja, VI. György, s az ő halála után, 1952-ben lett az angolok királynője II. Erzsébet. Erzsébetet Afrikában érte a hír, miszerint ő lesz Nagy-Britannia következő uralkodója, azonnal hazarepült hát, és 1953. június 2-án - koronázták meg a Westminster apátságban - az alattvalók először a történelemben egyenes tévéközvetítés révén követhették az eseményeket. Az azóta eltelt több mint hat évtizedalatt Erzsébet jórészt békés nyugalomban uralkodott, ám a családi botrányok alaposan megviselték szegényt. Különösen gyermekei keserítik az életét, akiknek a magánélete bízvást nevezhető viharosnak. Holott Erzsébet maga a megtestesült konzervativizmus, szinte már görcsös erőfeszítéssel őrzi a monarchia hagyományait, az pedig gyakran megmosolyogtató, ahogy a modern kornak próbál ellenállni. Mobiltelefont például csak pár éve kezdett használni, akkor is csak muszájból, hogy beteg, idős - azóta elhunyt - édesanyja, Erzsébet anyakirályné állapotáról állandó tudomással legyen. A telefon használatát különben legidősebb fia, Károly trónörökös állítólag hetekig magyarázgatta neki. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sally Bedell Smith
  Erzsébet, a királynő
  Egy modern uralkodó élete
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 699
  ISBN: 9789633571088

 • Cikkszám
  300066
Webáruház készítés