Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


85 éves BUD SPENCER - 80 év alatt a Föld körül

-28%
85 éves BUD SPENCER - 80 év alatt a Föld körül
 • 85 éves BUD SPENCER - 80 év alatt a Föld körül
 • 85 éves BUD SPENCER - 80 év alatt a Föld körül
 • 85 éves BUD SPENCER - 80 év alatt a Föld körül
 • 85 éves BUD SPENCER - 80 év alatt a Föld körül
3 990 Ft
Akció: 2 873 Ft
Kezdete: 2014.10.30   A készlet erejéig!

Ide figyelj, Terence! Lefogadom, hogy a hetvenes-nyolcvanas években a mi kis kettősünk hatására jelentősen megemelkedett a világon a bab és a csirke fogyasztása. Valahányszor csak bemutatták valamelyik filmünket a tévében vagy a moziban, a mi étvágyunk átragadt a nézőinkre, akik aztán buzgón követtek minket a nagy zabálásban is. Szerintem egy szakács igazán elnevezhetne rólunk valamilyen ínyencséget (bár ki tudja, ez talán meg is történt már valahol a nagyvilágban).
A Nyolcvan év alatt a Föld körül új kalandokra csábítja olvasóit földön, vízen, levegőben. Carlo Pedersoli, alias Bud Spencer életrajza izgalmas utazás a világhírű színész fordulatokban gazdag életébe, rengeteg, eddig ismeretlen, humoros anekdotával fűszerezve a forgatások mindennapjairól, miközben a régi kollégák méltatása sem marad el. Kiderül, milyen a mozivászon legendás pofozógépe, ha férjként, apaként vagy nagypapaként kell helyt állnia.
A könyvéből megtudhatjuk, színészi karrierje mellett hogyan próbálta megvetni a lábát az üzlet világában is. Sikereiről és kudarcairól is beszámol, hiszen Carlo Pedersoli, a nagy kalandor minden bukás után újra talpra állt, hogy megújult lelkesedéssel vesse bele magát a következő vállalkozásba. Akármibe is vágta a fejszéjét, mindig javíthatatlan optimista maradt.
Bud Spencer azt is tudja, hogy Terence Hillnél nincs számára jobb filmes partner. A könyvben ezért nyílt levélben megszólítja jobbik felét is, akivel rendszeresen találkozik egy-egy spagettivacsora erejéig. Természetesen rajongóiról sem feledkezik meg: a kötet végén harminchárom kérdésükre válaszol.
Lorenzo De Luca (1966) esszéista és forgatókönyvíró, Bud Spencer első életrajzi kötetének társszerzője, aki az Extralarge (1991), az Őrangyalok (1997) és a Nincs kettő séf nélkül (2010) című televíziós sorozatokban is együtt dolgozott a színésszel.

2014. október 31-én 85 éves BUD SPENCER olasz színész. Carlo Pedersoli a becsületes neve, s bármily meglepő, a jó súlyban lévő pofonosztó valójában lírai alkat, eredetileg zenélni tanult. Emellett remek sportolónak számított, úszóbajnok volt, és vízilabdázott. De nem ám csak úgy kedvtelésből, hiszen tagja volt hazája válogatottjának, sőt, ott volt az 1952-es és az 1956-os olimpián is. Az aktív élsportot abbahagyva Latin-Amerikában volt favágó, s a kemény munka meghozta az étvágyát; szépen lassan kigömbölyödött. Az ötvenes években Nápolyban gyermekruha gyárat nyitott, s a konszolidált polgári lét is jót tett az alakjának. A filmmel dublőrként került kapcsolatba, majd 1968-ban összeismerkedett Mario Girottival, Az Isten megbocsát, én nem címmel elkészítették első filmjüket, s azóta a Bud Spencer-Terence Hill páros a legnépszerűbb duók egyike. Számos világhírű filmet forgattak együtt, melyek közül a Piedone-sorozat aratta a legnagyobb sikert. Híres további filmje a Különben dühbe jövünk, az Én a vízilovakkal vagyok, a Seriff az égből, a Nincs kettő négy nélkül, az Akit Buldózernek hívnak, a Bombajó bokszoló, az Aranyeső Yuccában és az Aladdin. Bud a magánéletben is jó viszonyban van Terence-szel, egy ízben így nyilatkozott erről: "Harminc éve ismerjük egymást, de egy haragos szó nem volt közöttünk". A muzikális mackó nagyon népszerű, s a magánéletben közel sem megközelíthetetlen, hogy mégis nehéz a közelébe jutni, annak csak elfoglaltsága az oka. Valójában egyszerű polgárember, nincsenek költséges úri szórakozásai, talán csak enni szeret. Saját bevallása szerint szinte erotikus viszonyban van az ételekkel. A versenysúlya egyébként 130 kiló. Ha több, fogyózik. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Lorenzo de Luca, Bud Spencer
  80 év alatt a Föld körül - Bud Spencer II.
  Önéletrajzom második része
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 310
  ISBN: 9789633104552

 • Cikkszám
  122614
Webáruház készítés