Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


81 éves JANE GOODALL - A remény magvai

-25%
Raktárkészlet: 0 db
81 éves JANE GOODALL - A remény magvai
 • 81 éves JANE GOODALL - A remény magvai
 • 81 éves JANE GOODALL - A remény magvai
 • 81 éves JANE GOODALL - A remény magvai
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2018.12.21   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Jane Goodall gyermekkora óta különleges viszonyt ápol a növényekkel, élete során pedig a grönlandi tundráktól a Namib-sivatagon át a kongói esőerdőkig számtalan érintetlen vadonban járt. Biológusként tudja, hogy a növények jelentik a földi élet alapját. Ezért szól a baljós jelenségekről, így a természeti erőforrások gátlástalan kifosztásáról, a biokalózkodásról és a mértéktelen erdőirtásról is.
Bár a helyzet komor, Goodall szerint reményt adhat, ha minél több ember ráébred: ő maga is tehet valamit a változásért. A remény magvai azok, akik harcolnak az esőerdők pusztítása ellen, vagy a régi kultúrfajták megőrzéséért. És minél többen válnak a remény magvaivá, Goodall könyve annál inkább betölti küldetését.

2015. április 3-án 81 éves JANE GOODALL angol etológus. Teljesen átlagos, aranyos kislány volt, s a szülei talán nem is gondolták, hogy egy életre meghatározzák sorsát, amikor kétévesen egy kis plüss csimpánzzal ajándékozták meg. Jane nagyon megszerette az állatkát, s ahogy nőtt, egyre komolyabban kezdett érdeklődni az állatok világa iránt. Afrika pedig akkor ejtette rabul, amikor kilencévesen elolvasott egy Tarzan-könyvet, s rögtön bele is élte magát, hogy ő lesz Tarzan felesége, akit ugyebár a történet szerint szintén Jane-nek hívtak. Felnőve nem fiatal kutatóként, hanem titkárnőként került a híres antropológus, Louis Leakey mellé, aki elvitte magával Kenyába, s idővel megkérte, hogy tanulmányozza a csimpánzok életét az őserdőben. îgy került Jane a Gombe Nemzeti Parkba, ahol éveken át tanulmányozta az emberszabásúak életét, nagy tudományos eredménye a csimpánzok eszközhasználatának dokumentálása, és annak megfigyelése, hogy a növényevő csimpánzok néha vadásznak is. Időközben elvégezte a Cambridge-i Egyetemet, ahol doktori disszertációját is e témában írta persze. De őserdei munkájáról a nagyközönségnek szóló könyvekben is beszámolt, sőt, filmet is készítettek róla, amely eljutott a magyar képernyőkre is. Nagyrészt a filmnek köszönhető világhíre, amit ki is használt, hogy felhívja a figyelmet a természetvédelem fontosságára. Jórészt ezt a célt szolgálja a Jane Goodall Intézet is, amelynek vezetőjeként lelkesen járja a világot, megfordult Magyarországon is. (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Jane Goodall
  A remény magvai
  Kiadó: Libri
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 448
  ISBN: 9789633104415

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  442499
Webáruház készítés