Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


79 éves MARIO VARGAS LLOSA - Ki ölte meg Palomino Molerót?

-25%
79 éves MARIO VARGAS LLOSA - Ki ölte meg Palomino Molerót?
 • 79 éves MARIO VARGAS LLOSA - Ki ölte meg Palomino Molerót?
 • 79 éves MARIO VARGAS LLOSA - Ki ölte meg Palomino Molerót?
 • 79 éves MARIO VARGAS LLOSA - Ki ölte meg Palomino Molerót?
2 100 Ft
Akció: 1 575 Ft
Kezdete: 2015.03.27   A készlet erejéig!

Egy perui légi támaszpont közelében borzalmasan megcsonkított holttestet találnak; mint hamarosan kiderül, az áldozat a környékbeli házi mulatságok kedves, népszerű dalénekese.

A szomszédos halászfalu csendőrhatósága Silva hadnagy és Lituma közcsendőr komótosan, de elszántan lát munkához, hogy kiderítse, ki vagy kik voltak a szerencsétlen fiatalember gyilkosai. A nyomozás során újabb és újabb rejtélyes kérdések merülnek fel, s meglepetés meglepetést követ.

Végül aztán többé-kevésbé mindenre fény derül, és nemcsak egy líraian induló, ám rémdrámába forduló tragikus-különös szerelmi történet bontakozik ki előttünk fokozatosan, hanem az ötvenes évek Perujának társadalmi látlelete is, amelynek komor színeit derűs, már-már bohózati elemekkel frissíti a már nem egészen fiatal, de még mindig kívánatos, dús idomú fogadósné junói bájai után ácsingózó Silva hadnagy szerelmi csetlése-botlása.

2015. március 28-án 79 éves MARIO VARGAS LLOSA perui író. A város és a kutyák címû regényével tûnt fel a hatvanas évek elején, s rögvest a legjobb latin-amerikai prózaírók között kezdték emlegetni a nevét, majd A zöld palota címû könyvével újabb bizonyítékát adta annak, hogy a kritikusok nem túloztak. Más mûvei mellett ez a két könyve is olvasható magyarul, csakúgy mint a Pantaleón és a hölgyvendégek, amelybôl híres film is készült. Aktívan részt vesz a világirodalmi közéletben, volt a PEN Club elnöke, sôt politikusként is bemutatkozott már, politikai mozgalmat alapított, sôt Peru elnökjelöltje is volt. De mégiscsak fôként író, 2010-ben ő kapta a Nobel-díjat. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mario Vargas Llosa
  Ki ölte meg Palomino Molerót?
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 2006
  Oldalszám: 184
  ISBN: 9789630780193

 • Cikkszám
  551632
Webáruház készítés