Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


75 éve hunyt el SIGMUND FREUD - A mindennapi élet pszichopatológiája

-25%
75 éve hunyt el SIGMUND FREUD - A mindennapi élet pszichopatológiája
 • 75 éve hunyt el SIGMUND FREUD - A mindennapi élet pszichopatológiája
 • 75 éve hunyt el SIGMUND FREUD - A mindennapi élet pszichopatológiája
 • 75 éve hunyt el SIGMUND FREUD - A mindennapi élet pszichopatológiája
 • 75 éve hunyt el SIGMUND FREUD - A mindennapi élet pszichopatológiája
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2014.09.22   A készlet erejéig!

A mindennapi élet pszichopatológiája Freud alapvető műve. Azt mutatja meg benne, hogy egészséges emberek mindennapos gondolataiban és cselekvéseiben hogyan nyilvánulnak meg a tudattalan erői. A tulajdonképpeni pszichopatológia, a kórlélektan tárgy éppen a társadalom mindennapjaiba beleilleszkedni nem tudó aszociálissá vált ember, aki ösztönei és indulatai rabjaként szenved. Kis elvétések, elszólások, elírások, feledékenységek analízise árulja el a könyvben a tudattalan mozgását. A mindennapi élet ilyen apró "kórtüneteiből" elemzi ki Freud a mögöttük meghúzódó indulati és ösztöntényezőket.A mindennapi élete apró jelenségeinek megfigyelésével mindenki önmagán tanulmányozhatja és ellenőrizheti Freud állításait. Az elemzett jelenségek tudattalan motívumai számos esetben korántsem fekszenek olyan mélyen, hogy a műben adott útmutatás segítségével alkalomadtán bárki ne próbálhatná ki önmagán is felderítésüket, elmélyítve ezzel önismeretét, emberismeretét.A könyv Sigmund Freud születésének 150. évfordulójára jelent meg.

2014. szeptember 23-án 75 éve hunyt el SIGMUND FREUD osztrák elmeorvos. Jelentős tudományos munkásságot folytatott, s egyike volt azon kevés orvosnak, akinek a tudományos kutatásai a nagyközönség számára is izgalmat nyújtottak. Az átlagembereket persze főleg Freud azon felfedezése izgatta, hogy az elfojtott szexuális vágyak mentális betegségeket okoznak. Hogy ezen betegségeket az emberek elkerüljék, Freud síkraszállt az "összehasonlíthatatlanul szabadabb szexuális élet" mellett, s ezzel aztán óriási vitákat robbantott ki. Freudot sokan egyszerűen paranoiás pszichopatának tartották, s voltak olyanok is, akik a felszabadultabb szexualitástól a civilizáció létét féltették. A német neurológusok 1910-es hamburgi kongresszusán egy bizonyos Weygandt professzor a freudi gondolatok említésekor felpattant, az öklével verte asztalt, s azt kiáltozta: "Ez nem egy tudományos tanácskozás témája, ez rendőrségi ügy!" Ellenfelei Freudot egyenesen gonosztevőnek tartották, több tudós kollégája még azt is javasolta, hogy börtönözzék be. Az átlagpolgárt persze rendkívül érdekelték a botrányos nézetek, s miután Amerikában nyilvánosságra került az ottani Neurológiai Társaság véleménye, miszerint Freud előadásai nem egyebek mint "tiszta szüzekről szóló pornográf történetek", kitört a Freud-láz. Soha annyi laikus nem érdeklődött tudományos kérdések iránt, mint akkortájt. Maga Freud különben egyáltalán nem művelte az általa üdvösnek tartott szexuális szabadosságot, sőt kifejezetten prűd ember volt, aki a legszigorúbb erkölcsi előírások szerint élt. Legendásan monogám természetű volt, a feleségén kívül - akinek hat gyermeket nemzett - soha más nőre nem nézett. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Sigmund Freud
  A mindennapi élet pszichopatológiája
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2008
  Oldalszám: 333
  ISBN: 9789639635340

 • Cikkszám
  584221
Webáruház készítés