Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV - Kutyaszív

-20%
75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV - Kutyaszív
 • 75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV - Kutyaszív
 • 75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV - Kutyaszív
 • 75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV - Kutyaszív
 • 75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV - Kutyaszív
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2015.03.09   A készlet erejéig!

"Mihail Bulgakov Kutyaszív című kisregényében Preobrazsenszkij professzor, a szervátültetések szaktekintélye szokatlan kísérletre vállalkozik, de az utcáról megmentett kutyán elvégzett operáció meglepő bonyodalmakat okoz – miközben az 1920-as évek Moszkvájában zajló történelmi kísérlet is folyamatosan abszurd helyzeteket
szül.

„Az embertelenség és az ostobaság elleni tiltakozás a végkicsengése ennek a briliánsan megírt, szatirikus alkotásnak” (a művet színpadra állító Csíky Gergely Színház ismertetőjéből, port.hu).

Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatának tizedik kötetében a címadó kisregény mellett Bulgakov három elbeszélése – A beszélő kutya, Az alkoholizmus hasznáról és a Bíborsziget – is olvasható, valamennyi Hetényi Zsuzsa fordításában.

„Hogyha azt akarja, hogy jó legyen az emésztése, volna egy jó tanácsom – ne beszéljen evés közben a bolsevizmusról és az orvostudományról. És isten őrizz, hogy ebéd előtt szovjet újságokat olvasson!”"

2015. március 10-én 75 éve hunyt el MIHAIL BULGAKOV orosz író. Apja a hittudományi akadémia tanára volt, így a bolsevik forradalom után annak is örülni kellett, hogy a család tagjai egyáltalán megmaradtak. Mihail szerencsére orvosnak tanult, s amíg praktizált, nem is volt baj vele. Ö azonban nemsokára végleg az irodalommal kötelezte el magát, s ekkor kezdődtek a gondok. Előbb a csak részleteiben megjelent A fehér gárda című regényét értelmezték félre, miszerint írója a fehérgárdistákat rokonszenves embereknek ábrázolva döfi hátba a vörösöket, majd a regényből készült, nálunk Fehér karácsony címmel bemutatott Turbinék napjai című darabja kavart vihart. Bulgakovot belülről bomlasztó osztályellenségnek nyilvánították, kész csoda, hogy megmaradt az élete. "Természetesen" attól fogva nem publikálhatott, így díszletmunkásnak jelentkezett a Művész Színházba, de nem merték felvenni. S ekkor maga Sztálin hívta fel telefonon, s - ki tudja miért - elintézte, hogy a színház rendezője lehessen. îgy sikerült átvészelnie a nehéz éveket, s közben megírta élete fő művét, a Mester és Margaritát, amely persze csak évtizedekkel később, 1966-ban jelenhetett meg először, folytatásokban egy moszkvai folyóiratban. Műve óriási siker lett, tucatnyi nyelven adták ki az egész világon. De ő ezt már nem érte meg szegény, negyedszázada volt halott, mikor végleg rehabilitálták. A szakértő irodalomtudósok szerint legalább öt remekművet írt, amelyek közül mindössze egyetlen egyet olvashatott megjelenve, azt is csak töredékesen. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mihail Bulgakov
  Kutyaszív
  Kiadó: Alinea
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 165
  ISBN: 9786155303234

 • Cikkszám
  723844
Webáruház készítés