Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


695 éve hunyt el DANTE ALIGHIERI - Pokol

-25%
695 éve hunyt el DANTE ALIGHIERI - Pokol
 • 695 éve hunyt el DANTE ALIGHIERI - Pokol
 • 695 éve hunyt el DANTE ALIGHIERI - Pokol
 • 695 éve hunyt el DANTE ALIGHIERI - Pokol
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2016.09.13   A készlet erejéig!

Dante Alighieri Isteni Színjátékát Babits Mihály „a világirodalom legnagyobb költeményének”, Jorge Luis Borges „a valaha írt legnagyobb irodalmi műnek” nevezte. A Szent Poéma a világirodalom azon remekművei közé tartozik, amelyeket sokkal többen ismernek távolról, hallomásból, halványuló iskolai emlékekből, mint közelről, személyesen, olvasmányélmény alapján. Baranyi Ferenc Kossuth-díjas költő új, nagyszerű Pokol-fordítása formailag hűséges és tartalmilag pontos magyarításban, ugyanakkor ihletett költői szépséggel hozza közelebb a mai olvasókhoz a magasságaiban és mélységeiben páratlan, örök-egyetemes értékű dantei poézist. A Baranyi-Dante régóta várt megjelenése ünnepi eseménye a hazai könyvkiadásnak, műfordítás-irodalomnak és dantisztikának.

2016. szeptember 14-én 695 éve hunyt el DANTE ALIGHIERI olasz költő. Egész élete a politika és a szerelem jegyében telt. Elsőként persze a szerelemmel találkozott, alig volt tizenkét éves, amikor megismerte Beatricét, aki iránt életre szóló szerelemre gyulladt. Beatrice persze nem viszonozhatta az ifjú érzelmeit, férjhez ment, ám nemsokára meghalt. Dante sosem felejtette el, s a lánynak nagy szerepe volt költővé válásában is, hiszen első verseit természetesen szerelméhez írta. Persze idővel Dante is megnősült, s mint tanult emberhez méltó, politizálni kezdett. Szédületes karriert futott be, harmincöt éves korában már ő volt Firenze priorja, azaz a köztársaság elnöke. Hatalmát azonban puccsal megdöntötték, ő pedig száműzetésbe kényszerült. Élete végéig bolyongott, minden bizonnyal sosem látta szülővárosát. Nem látta többé feleségét sem, a nőket viszont imádta, így állandóan udvarolt, s a folytonos szerelemre a verseléshez is szüksége volt. Mert, amikor el kellett hagynia Firenzét, elhatározta, hatalmas költői műben foglalja össze gondolatait. Ö maga szerényen egyszerűen Színjátéknak nevezte el alkotását, de Boccaccio a cím elé biggyesztette az Isteni jelzőt. Jól tette, hiszen ez illik igazán a világirodalom egyik legcsodálatosabb alkotásához. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Dante Alighieri
  Pokol
  Kiadó: Tarandus
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 280
  ISBN: 9786155180637

 • Cikkszám
  256998
Webáruház készítés