Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


65 éves PRESSER GÁBOR - Szebeni András: LGT

-70%
Raktárkészlet: 0 db
65 éves PRESSER GÁBOR - Szebeni András: LGT
 • 65 éves PRESSER GÁBOR - Szebeni András: LGT
 • 65 éves PRESSER GÁBOR - Szebeni András: LGT
 • 65 éves PRESSER GÁBOR - Szebeni András: LGT
5 900 Ft
Akció: 1 770 Ft
Kezdete: 2019.11.25   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Ez a csodálatos fotóalbum az LGT februári koncertjeire készült. Ilyen könyv most először jelenik meg az LGT-ről. Érdekessége, hogy a zenekar életéből három fontos történetet mutat be a fényképész, Szebeni András: Tabán 1979, LGT show 1980, Nyugati búcsú 1992.
Soha eddig ilyen összeállításban nem látott képek, Presser Gábor kommentárjaival. A klasszikus fekete-fehér és a néha egészen elvarázsolt színek fogadják az olvasót.

2013. május 27-én 65 éves PRESSER GÁBOR zeneszerző, zongorista. Aligha akad valaki ebben a kis országban, akinek be kellene mutatni a népszerű Presser Picit. Aki pályáját ígéretes zongoristaként kezdte, de aztán közös megegyezéssel otthagyta a konzit az Omega együttes kedvéért. A hetvenes évek elején, a zenei földindulás idején létrehozta az LGT-t, amelyben azóta is ő képviseli a folyamatosságot. A csapat egyszer már elbúcsúzott, sokáig nem létezett, aztán pár éve egy ragyogó nagylemezzel villantak újra. Ö maga rockoperák és zenés darabok egész sorát írta, amelyek közül talán a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról és A padlás lett a legnagyobb siker. Szólólemezei is kiválóak, például a Csak dalok című remek korongja, de olyan remek zenészeknek is írt dalokat, mint Zorán, Kovács Kati vagy Katona Klári, és számos befutott, vagy eltűnt fiatal tehetséget is pátyolgatott hosszú pályafutása során. Filmzenét is komponált, például Kern András Sztacsatella című filmjéhez és Sándor Pál Ég a város című alkotásához, de az ő zenéje szól Az erőd, a Ripacsok, a Sose halunk meg és a Szerelem utolsó vérig című filmekben is. Mellesleg három és fél évtizede, 1978 óta a Vígszínház zenei vezetője, s ha annak idején nem tanácsolják el, klasszikus zongoristaként is sokra vihette volna, így azonban egyszerű (lemez)milliomos lett belőle. Nagyon aktív ma is, de persze nem feledi a dicső múltat sem. Ma is megvan például az a kertésznadrágja, amelyben először a színpadra lépett. Ereklye. Egyszer még egész vagyont fog érni. (Kalendárium Press)

 • Szebeni András
  LGT - Etűdök kamerára és három helyszínre
  Presser Gábor jegyzeteivel
  Kiadó: ShowTime Budapest
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 127
  ISBN: 9789638748188

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  271852
Webáruház készítés