Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs

-30%
65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs
 • 65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs
 • 65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs
 • 65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs
 • 65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs
 • 65 éves GEORGE FOREMAN - Norman Mailer: A bokszmeccs
3 000 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2014.01.05   A készlet erejéig!

Lehet-e egyszerre két férfit szeretni? Norman Mailer válasza határozott igen - az évszázad ökölvívó-mérkőzéséről tudósító világhírű író mindkét ellenféllel, Muhammad Alival és George Foremannel is rokonszenvez. Tény, hogy a szerző bevallottan Ali szurkolója, sőt már-már barátja, de Foreman személyiségében sem rest megkeresni mindazt, ami szeretetreméltó és példamutató.

Mailer regényes riportja (riportszerű regénye) nemcsak attól élvezetes olvasmány, hogy a boksz értője és szerelmese írta, hanem attól is, hogy részletes képet rajzol Zaire-ról Mobutu egyeduralma idején, és egészen finoman árnyalt lélektani és testi portrét fest a kor két legendás sportolójáról.

2014. január 10-én 65 éves GEORGE FOREMAN amerikai profi ökölvívó. Nagyjából négy és fél évtizede ismerte meg nevét a világ, amikor a mexikói olimpián megnyerte a nehézsúlyúak versenyét. Egy év múlva már a hivatásosok között öklözött, és 37 zsinórban aratott profi győzelme után hívhatta ki a világbajnok Joe Fraziert, akit másfél menet alatt hatszor küldött padlóra. A leghíresebb meccsét 1974-ben a korábbi világbajnok, a legendás "Nagyszájú", Muhammad Ali ellen vívta. Az összecsapásra az afrikai Zaire fővárosában, Kinshasában került sor, és ezúttal a taktikusabb Ali kerekedett felül. Aki hét meneten át csak védekezett, az állandó rohamozástól pedig Foreman teljesen elfáradt. Ekkor Ali a 8. menetben állon vágta, mire elterült. A kudarcot eleinte nehezen viselte, de összeszedte magát, és az igazi szenzációt akkor szolgáltatta, amikor jóval túl a negyvenen is vissza tudta szerezni a trónját - éppen húsz évvel azután, hogy Ali ellen elveszítette -, és elnyerte a Boksz Világ Unió nehézsúlyú világbajnoki címét. 45 éves fejjel ő lett a sportág történetének legidősebb világbajnoka. S ezúttal óvatosabban bánt a pénzzel, nem szórta szét, mint első vébécíme után, hanem okosan befektette. Meglepő módon nem a sportszergyártásba vagy a sportolók közt szintén felkapott divatiparba, hanem a konyhatechnikába. Először kifejlesztett - persze nem ő - egy spéci serpenyőt, amit "Dögös Grillező"-nek nevezett el, s ma már egész termékcsalád viseli a nevét, tapadásgátlóval bevont grillsütő tisztító szivacsát Magyarországon is lehet kapni. Termékeiből már eladtak vagy 50 milliót, úgyhogy neki is van mit a tejbe aprítania. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 • Norman Mailer
  A bokszmeccs
  Kiadó: Cartaphilus
  Kiadás éve: 2009
  Oldalszám: 248
  ISBN: 9789632660479

 • Cikkszám
  293029
Webáruház készítés