Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK - A kék madár DVD

-15%
65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK - A kék madár DVD
 • 65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK - A kék madár DVD
 • 65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK - A kék madár DVD
 • 65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK - A kék madár DVD
 • 65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK - A kék madár DVD
1 990 Ft
Akció: 1 692 Ft
Kezdete: 2014.05.05   A készlet erejéig!

A keresztény gyermekirodalom remekéből, Maurice Maeterlinck A Kék Madár című népszerű művéből készült ez a megható filmtörténeti klasszikus, mely az egész család számára feledhetetlen élményt nyújt.
A George Cukor (My Fair Lady) által 1976-ban rendezett alkotás különlegessége, hogy főszereplői, Elizabeth Taylor és Jane Fonda közül előbbi több szerepben is látható. A történet főhőse egy favágó két gyermeke, akik nagy szegénységben élnek. Karácsony éjszakáján megjelenik álmukban egy tündér, aki arra biztatja őket, hogy keressék meg a Boldogság Kék Madarát. A kisfiú és a kislány útra kel, és számtalan kalandjuk során még barátokra is lelnek. Hosszú utazásuk során találkoznak rég nem látott nagyszüleikkel is, és megtapasztalják az igazi boldogságot.

2014. május 6-án 65 éve hunyt el MAURICE MAETERLINCK belga író. Ma már nem nagyon ismeri a széles olvasóközönség, leginkább még A kék madár című mesejátéka kapcsán ugrik be a neve, de legolvasottabb művét is sokkal többen látták filmen vagy színházban mint olvasták. Pedig a flamand létére franciául író irodalmár korának leghíresebb embere volt, aki nemcsak íróként szerzett oly tekintélyt, hogy egyes kritikusok Shakespeare-rel mérték össze, de keresett ügyvéd is volt, s amellett világhírű természettudós, aki remek könyveket írt a hangyák, a méhek és a termeszek életéről. Emellett kitanulta a nyomdász mesterséget is, első drámáját is ő maga nyomtatta ki a saját nyomdájában. Már első művével általános elismerést aratott, és egész életében elkerülte a kudarc, akármit írt, az siker lett. Természetesen annyi irigye volt, mint égen a csillag, minden kollégája utálta, kivált azután, hogy az ő kedvese lett a korszak legszebb - és minden menőbb férfi által körülrajongott - színésznője. Akit különben mégsem vett el, évek múlva lecserélte egy még szebbre, aki nemcsak fiatalabb volt az előzőnél, de ráadásul dúsgazdag is. Maeterlinck megkapta a Nobel-díjat, s mindezek tetejébe még sportolóként is ünnepelték, ott volt az első újkori olimpián, világbajnokságot nyert evezésben, és jó egészségben élt 87 éves koráig. Úgyhogy, ha szegény olvasóinak többsége nem is, ő megtalálta a boldogság kék madarát. (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • A kék madár DVD
  Kiadó: Etalon Film
  Kiadás éve: 2014
  Rendezte: George Cukor

  Főszereplők: Elizabeth Taylor, Jane Fonda, Ava Gardner, Patsy Kensit, Todd Lookinland
  Hang: magyar, angol
  Felirat: magyar
  Extrák: Magyar nyelvű interaktív menü, közvetlen jelenetválasztás, filmelőzetesek, képgaléria

 • Cikkszám
  110770
Webáruház készítés