Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


60 éve hunyt el ALBERT EINSTEIN - Újabb idézetek Einsteintől

-25%
60 éve hunyt el ALBERT EINSTEIN - Újabb idézetek Einsteintől
 • 60 éve hunyt el ALBERT EINSTEIN - Újabb idézetek Einsteintől
 • 60 éve hunyt el ALBERT EINSTEIN - Újabb idézetek Einsteintől
 • 60 éve hunyt el ALBERT EINSTEIN - Újabb idézetek Einsteintől
2 699 Ft
Akció: 2 024 Ft
Kezdete: 2015.04.16   A készlet erejéig!

Albert Einstein írásaiban is termékeny, gyakran mély gondolkodású és tehetséges tollú szerző volt. Ez a mintegy ezerkétszáz idézetből álló gyűjtemény az első, amely tematikusan rendezi a nagy tudós gondolatait. A kötet Einstein számos oldalával megismerteti az olvasót: a jóindulatúval és a rosszmájúval, a meleg, humoros emberrel és a hideg, elutasító tudóssal, a közszereplővel, akit kezdetben magával ragadott a népszerűség mámora, de aztán keserűen igyekezett elzárkózni a nyilvánosság elől, illetve azt is megtudhatjuk belőle, mások hogyan vélekedtek Einsteinről. A gondos forrásmegjelölésekkel ellátott idézeteknek és a kiegészítő információknak köszönhetően az Újabb idézetek Einsteintől minden eddiginél átfogóbb és tisztább képet fest az ezerarcú - fiú, férj, apa, szerető, tudós, filozófus, idősödő özvegy, humanitárius és hű barát - Einstein életéről. E gyűjtemény alapján talán még érthetőbbé válik, hogy a valódi és a képzeletbeli Einstein miért nyűgözi le még most, a huszonegyedik században is az embereket szerte a világon.

2015. április 18-án 60 éve hunyt el ALBERT EINSTEIN német fizikus. Minden idők egyik legnagyobb tudós lángelméje volt. Két alapvető felfedezés fűződik a nevéhez, az általános és a speciális relativitáselmélet. Mindkét elmélet nagyon bonyolult, de egyszersmind egyszerű is, azt állapítja meg ugyanis, hogy "minden relatív". Ez már szinte szállóigévé vált, anélkül persze, hogy az emberek döntő többségének halvány sejtelme lenne a dologról. A speciális relativitáselmélet a bonyolultabb, ez fejti ki ugyanis Einstein állításáról arról, hogy a tér görbült. A tudósok szinte egyöntetű vélekedése szerint ez a legelképesztőbb tudományos elmélet, amelyet valaha is kitaláltak, s Darwinon kívül nem volt még tudós, aki annyi vita középpontjában állt, mint Einstein. Biztos ami biztos, a Nobel-díjat azért odaítélték neki, s mivel rossznyelvek szerint az ítészek sem sokat értettek meg elméleteiből, végül a fényelektromossággal kapcsolatos kutatásaiért tüntették ki. Einstein kétségkívül a legismertebb természettudós, s ez nemcsak szenzációs eredményeinek, de feltűnő fizimiskájának és rokonszenves személyiségének is köszönhető. Einstein ugyanis nem sótlan és magányos szobatudós volt, hanem szellemes társasági ember. Egyébként a lusta diákok máig az ő példáját emlegetik fel a maguk védelmében, Einstein ugyanis igencsak rossz tanuló volt. Még az érettségit sem sikerült letennie, így azután különleges felvételi vizsgára kötelezték mikor mégis jelentkezett egy műszaki főiskolára, de a vizsgán megbukott. Később sem kapott állást sokáig, még egyszerű asszisztens sem lehetett. Ennek ellenére elég sokra vitte, nem túlzás azt állítani róla, hogy zseni volt. Hisz még tudós elmék is úgy vélekedtek, hogy "relativitáselméleteit még alapos magyarázat mellett is felettébb nehéz megérteni." (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Albert Einstein
  Újabb idézetek Einsteintől
  Freeman Dyson előszavával
  Szerkesztő: Alice Calaprice
  Kiadó: Alexandra
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 414
  ISBN: 9789633709269

 • Cikkszám
  292237
Webáruház készítés