Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


55 éves GALLA MIKLÓS - Ábrakadabra

-25%
55 éves GALLA MIKLÓS - Ábrakadabra
 • 55 éves GALLA MIKLÓS - Ábrakadabra
 • 55 éves GALLA MIKLÓS - Ábrakadabra
 • 55 éves GALLA MIKLÓS - Ábrakadabra
 • 55 éves GALLA MIKLÓS - Ábrakadabra
3 490 Ft
Akció: 2 618 Ft
Kezdete: 2014.05.14   A készlet erejéig!

Hetet-havat, tücsköt-bogarat összehord bennük. Nyelvi poénok tömkelege szerepel a kötetben, például amikor két nagy, holland festőről van szó, ezt írja: „Két tudás egy csárdában.” Még egy példa: furfangos rajz = grafi fi ka. Az ilyesfajta leleményeknek se szeri, se száma. A szerző megfricskázza a komoly művészettörténészeket, amikor saját magát idomista, vibrista, napista, csíkista vagy téglalapista alkotónak nevezi. Fokozza az iróniát a csőizmus, a napizmus és a körbejárizmus emlegetése. A nevettetés érdekében szóba kerül a krákogás, Csizmás Kandúr, a vonalkód és a csempe. De a humor nem áll meg a szövegek szintjén. A festményekbe is jócskán jutott belőle. Legtöbbjük derűt, optimizmust áraszt; jó rájuk nézni. Nem kell érteni a festészethez!!! Elég megtekinteni egy képet, s máris érezzük a kompozícióból áradó harmóniát. Tehát, ha megígérik, hogy nem ijednek meg, leírjuk, hogy a képeknek esztétikai értékük is van. A legtöbb festmény – megint ne pánikoljon senki – a geometrikus absztrakt műfajába tartozik. Festéklocsolásról szó sincs, épeszűen megtervezett remekeket látunk. De a művek mindenekelőtt játékosak és játékosak. Azért írtuk kétszer, mert nem győzzük elégszer hangsúlyozni. Három: játékosak a színek, a formák és az elrendezések. Galla játszik, amikor színpadon és tévében szerepel; játszik, amikor zenét szerez és dalszöveget ír; hát persze, hogy játszik akkor is, amikor fest.

2014. május 18-án 55 éves GALLA MIKLÓS előadóművész. Könnyűzenészként kezdte pályafutását, 1980-ban egyik alapítója volt a rövid életű Ikarus együttesnek, majd a GM 49 nevezetű zenekarban muzsikált; énekelt, gitározott, és kezelte a billentyűs hangszereket. A csapat már némi bizonyítékát adta frontembere érdeklődésének, hiszen Digitális majális című lemezükön olyan számok sorakoztak, mint az Elektromos gyalogos vagy a Távirányítós Robin Hood. Élete 1985-ben vett döntő fordulatot, amikor az akkoriban a KFT együttesben zenélő Laár Andrással összefogva csináltak egy estet, amely szép siker lett. Felbátorodva az abszurd humor kedvező hazai fogadtatásán, folytatták az együttműködést, bevonták a munkába Dolák-Saly Róbertet és Nagy Natáliát, s már kész is volt a L'art pour l'art Társulat. Amely rögvest meghódította a közönséget, Farkas a mezőn című műsoruk különösen emlékezetes. A műfaj ismerői jól tudják, hogy a L'art pour l'art a tagok saját szerzeményeit adta elő, míg a két évre rá alakult Holló Színház angol abszurd darabokat mutatott be - természetesen Galla Miklós saját fordításában, és sokak szerint a magyar változat gyakran jobb mint az eredeti. Erről a tévénézők milliói is meggyőződhettek, hiszen a két csapat korábban rendszeresen feltűnt a képernyőn is, a L'art pour l'art társulat Vastyúk is talál szeget című sorozata sokak kedvence lett, csakúgy mint a Besenyő család, amelyben ő Margitot alakította. A népszerű család azonban azóta sajnos szétszakadt, s az abszurd humor leghíresebb magyar képviselőjével azóta ritkábban találkozhatunk. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Galla Miklós
  Ábrakadabra
  Kiadó: Jaffa
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 131
  ISBN: 9786155235900

 • Cikkszám
  905973
Webáruház készítés