Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


55 éve hunyt el BORIS VIAN - Ki érti a csajokat?

-20%
55 éve hunyt el BORIS VIAN - Ki érti a csajokat?
 • 55 éve hunyt el BORIS VIAN - Ki érti a csajokat?
 • 55 éve hunyt el BORIS VIAN - Ki érti a csajokat?
 • 55 éve hunyt el BORIS VIAN - Ki érti a csajokat?
 • 55 éve hunyt el BORIS VIAN - Ki érti a csajokat?
2 500 Ft
Akció: 2 000 Ft
Kezdete: 2014.06.22   A készlet erejéig!

Autós üldözés, hatalmas bunyók, patakokban folyó vér és whisky, lövöldözés, nőnek öltözött férfiak - és persze szex; a szerző minden eszközt bevet, ami egy remek krimihez szükséges. Sőt, talán kicsivel többet is. Az olvasóban felmerül a gyanú: nem paródiával van esetleg dolga?

2014. június 23-án 55 éve hunyt el BORIS VIAN francia író. Eredetileg muzsikus akart lenni, egy zenekarban trombitált is, de súlyos szívbetegsége miatt abba kellett hagynia a megerőltető trombitálást. Hiába szeretett volna, nem lehetett természetesen katona sem, így aztán megpróbálkozott az írással, kezdetben csupán barátai szórakoztatására. Közben dolgozott is persze, mérnöki diplomájával előbb a Szabványügyi, majd a Papírügyi Hivatalban, de nem halmozták el feladatokkal, így aztán egyre többet írhatott. Első művei az íróasztalfiókban maradtak, első regénye, a Tajtékos napok csak 1947-ben jelent meg. Egyébként álnéven írt, amit könnyen megérthetünk már műveinek címeit olvasva is, a Minden hulla fekete, az Öljünk meg minden rohadékot és a Köpök a sírotokra nagy botrányt kavart, különösen az utóbbi lett óriási viták tárgya, még be is perelték miatta, és 100 ezer frank büntetést kapott érte, bár később mégis megfilmesítették. Talán legjobb regénye a Pekingi ősz. Később visszatért a zenéléshez, orvosainak tanácsa ellenére ismét trombitálni kezdett, majd énekelt, s eközben több dzsessz szaklapot szerkesztett, és remek sanzonokat komponált. De beírta nevét a rockzene történetébe is, ő írta ugyanis az első francia nyelvű rockszövegeket. Furcsa körülmények között halt meg; az ellenkezése dacára filmre vitt Köpök a sírotokra című film zártkörű bemutatóján annyira felizgatta magát, hogy a vetítés során rosszul lett, és a kórházba szállítása után meg is halt. Mindössze 39 évet élt. (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Boris Vian
  Ki érti a csajokat?
  Kiadó: Cartaphilus
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 155
  ISBN: 9789632663388

 • Cikkszám
  489607
Webáruház készítés