Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


495 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA - Sarah Dunant: A borgiák bosszúja

-27%
495 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA - Sarah Dunant: A borgiák bosszúja
 • 495 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA - Sarah Dunant: A borgiák bosszúja
 • 495 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA - Sarah Dunant: A borgiák bosszúja
 • 495 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA - Sarah Dunant: A borgiák bosszúja
3 990 Ft
Akció: 2 913 Ft
Kezdete: 2014.06.23   A készlet erejéig!

A tizenötödik század végi Róma a művészet és kultúra fellegvára, miközben a vallási kegyetlenkedés és a politikai korrupció aláássa az örök város tekintélyét. Rodrigo Borgia VI. Sándor néven bevásárolja magát a pápaságba, de törvénytelen gyermekei iránti olthatatlan szerelme és esztelen gazdagsága mellett spanyol származása is szemet szúr a várost irányító olasz főméltóságoknak. Az idegen pápa legerősebb fegyvere a lelketlen és jéghideg Cesare, a legidősebb fiú, de a fontos politikai szövetségek záloga mégis a tizenkét esztendős hajadon, Lucrezia Borgia lesz, aki három rosszul sikerült házasság és rengeteg fájdalom után maga lép a politika véráztatta színpadára… Az olasz reneszánsz nagyregények mestere a világtörténelem és a tévésorozatok kedvelt méregkeverőiről, a Borgiákról írt lélegzetelállító lektűrt.

2014. június 24-én 495 éve hunyt el LUCREZIA BORGIA olasz hercegnő. Rodrigo Borgia spanyol bíboros lánya volt, s mivel törekvő apja a pápai székbe akart jutni, hamar feláldozta lányát politikai céljainak oltárán. Szegény Lucreziának mire elérte a serdülő kort, már két vőlegénye is volt, s amikor apja VI. Sándor néven végre pápa lett, feleségül is kellett mennie. Természetesen egy harmadikhoz, bizonyos Giovanni Sforzához, a frigy biztosította ugyanis a pápa szövetségét a nagyhatalmú milánói hercegi családdal. Lucrezia 13 éves volt ekkor, s talán ifjú korát méltányolta férje, hogy nem tette asszonnyá. Ez persze tűrhetetlen dolognak számított már akkor is, s mivel a politikai széljárás is fordult, Sándor pápa nyíltan híresztelni kezdte, hogy veje képtelen teljesíteni házastársi kötelességét. Giovanni nagybátyja, a legendás Lodovico il Moro ekkor azt találta ki, hogy a szégyenbe hozott férfi a nyilvánosság előtt "próbálkozzék nőkkel", de Giovanni nem vállalta a megmérettetést. Hogy mégis elégtételt vegyen, ő meg azt kezdte terjeszteni, hogy Lucrezia gyilkos méregkeverő, aki vérfertőző viszonyt folytat pápává lett apjával és testvérével, Cesare Borgiával, s a két férfiú ismeretében mindenki el is hitte a rágalmakat. Pedig Lucrezia remek ember volt, műveltségével és bájával kivívta kora legkiválóbb elméinek csodálatát is, tudott görögül, latinul, spanyolul és franciául, tehetséggel verselgetett, zenélt és rajzolgatott. (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 • Sarah Dunant
  A borgiák bosszúja
  Kiadó: Athenaeum 2000
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 655
  ISBN: 9789632932811

 • Cikkszám
  736191
Webáruház készítés