Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


480 éve hunyt el ARAGÓNIAI KATALIN - Philippa Gregory: Az állhatatos hercegnő

-25%
Raktárkészlet: 0 db
480 éve hunyt el ARAGÓNIAI KATALIN - Philippa Gregory: Az állhatatos hercegnő
 • 480 éve hunyt el ARAGÓNIAI KATALIN - Philippa Gregory: Az állhatatos hercegnő
 • 480 éve hunyt el ARAGÓNIAI KATALIN - Philippa Gregory: Az állhatatos hercegnő
 • 480 éve hunyt el ARAGÓNIAI KATALIN - Philippa Gregory: Az állhatatos hercegnő
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2018.04.17   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Philippa Gregory újabb bestsellere VIII. Henrik első feleségének, Aragóniai Katalinnak a történetét tárja az olvasó elé, vagyis a neves angol szerző legnagyobb sikerkönyve, A másik Boleyn lány eseményeinek előzményét meséli el.

Catalina, a spanyol infánsnő, akit még gyermekkorában eljegyeztek Arthur walesi herceggel, alig tizenöt évesen érkezik Angliába, a Tudorok udvarába. Az ifjú házasok kezdeti idegenkedése szenvedélyes szerelembe csap át - csakhogy történetük hamarosan szomorú fordulatot vesz. Arthur merész kívánsága azonban meghatározza hitvese további sorsát...
Aragóniai Katalint úgy ismerjük, mint VIII. Henrik első feleségét, akitől a király végül nagy nehézségek árán elvált, mivel az asszony nem szült neki fiúörököst. Az uralkodó ezután elvette Boleyn Annát, Katalin pedig az udvarból elűzve, magányosan töltötte utolsó éveit, bár mindvégig angol királynénak, Henrik törvényes hitvesének tekintette magát.
Philippa Gregory azonban, ahogy rajongói már megszokhatták, most is szokatlan szemszögből ábrázolja a történelmet. Újabb regényében nem a Boleyn Anna miatt félreállított, idősödő asszonyt ismerhetjük meg, hanem az ifjú hercegnőt, a vonzó és eszes, elszánt és állhatatos lányt, akit arra neveltek, hogy Anglia királynéja legyen, s aki addig küzd, míg meg nem szerzi azt, ami hite szerint megilleti.
A romantikus történelmi regényeiről világszerte ismert szerző ezúttal is mély átéléssel rajzolja meg egy erős jellemű, céltudatos, de érző szívű nő életteli portréját.

2016. január 7-én 480 éve hunyt el ARAGÓNIAI KATALIN angol királyné. Az angol történelem meghatározó - és máig ható - alakja volt, anélkül, hogy ő maga a legkisebb mértékben tehetett volna erről. Miatta szakított VIII. Henrik a pápával, így miatta alakult meg az anglikán egyház, de miatta kellett meghalnia Morus Tamásnak is. A történet 1501-ben kezdődött, amikor Katalint - Aragóniai Ferdinánd és Kasztíliai Izabella lányát - feleségül adták a walesi herceghez. Talán minden másként történik, ha férje korán meg nem hal, de meghalt, így Katalin feleségül mehetett VII. Henrik angol király kisebbik fiához, az időközben trónralépett VIII. Henrikhez. A dúvad király és a jámbor királyné nemigen illett össze, Katalin állandóan piszkálta is férjét bohém természete miatt. Tetézte a bajt, hogy Katalin hat évvel idősebb volt Henriknél, s már járatos a házastársi örömökben, míg Henriket később is gyakran hagyta cserben férfiassága, akkoriban pedig még sűrűbben. Henrik ezért elhatározta: elválik tőle, és feleségül veszi újdonsült kedvesét, a királyné mellett udvarhölgyként szolgáló Boleyn Annát. Katalin azonban V. Károly császár nagynénje volt, VII. Kelemen pedig a császár szövetségese, ezért aztán a pápa nem adta beleegyezését a váláshoz. Henrik egy percig sem esett kétségbe; szakított Rómával, megalapította az anglikán egyházat, a válást ellenző Morus Tamás lordkancellárt a Towerben lefejeztette, s végül mégiscsak elvált Katalintól. Aki némi évjáradékkal vidéki magányába vonulhatott vissza, s bizony ezt óriási szerencsének tarthatta, VIII. Henrik későbbi feleségei közül nem mindegyiknek sikerült a fejét megmentenie. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Philippa Gregory
  Az állhatatos hercegnő
  Kiadó: Cartaphilus
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 526
  ISBN: 9789632662824

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  475746
Webáruház készítés