Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


450 éve született WILLIAM SHAKESPEARE - Vig György: Shakespeare múzsái

-25%
450 éve született WILLIAM SHAKESPEARE - Vig György: Shakespeare múzsái
 • 450 éve született WILLIAM SHAKESPEARE - Vig György: Shakespeare múzsái
6 900 Ft
Akció: 5 175 Ft
Kezdete: 2014.04.21   A készlet erejéig!

Sokan próbálták már csoportosítani a halhatatlan költő által megteremtett női karaktereket. Igyekeznek egymáshoz hasonlítgatni őket, de minek? Minél pontosabb a mérleg, amin méricskélik őket, annál szárazabb, a lényegtől idegenebb eredmény születik. Hagyjuk őket saját lényük szerint csoportosulni, engedjük felragyogni a bennünk kialakult képet, és magunk is rájövünk, mi köti össze ezeket a csodálatos nőalakokat. Nézzük meg tehát, miként mutatja be Shakespeare drámáiban az emberiség harmonikusabb részét.

2014. április 23-án 450 éve született WILLIAM SHAKESPEARE angol drámaíró. Petőfi Sándor szerint "Shakespeare egymaga fele a teremtésnek", úgyhogy pár mondatban nemigen lehet összefoglalni munkásságát. Kétségtelen azonban, hogy a Hamlet, a Lear Király, a Macbeth vagy az Othello szerzője a világirodalom leghíresebb alakja, életéről azonban szinte semmit nem tudunk. Ami azért is megdöbbentő, mert nála sokkal jelentéktelenebb kortársairól is rengeteg adat maradt fenn. Minden idők leghíresebb drámaírójának viszont nemcsak eredeti kéziratai nincsenek, de a végrendeletén kívül egyetlen sorát sem ismerjük. Miközben például Newton életéről több ezer dokumentum szól, Shakespeare-t még kortársai sem említik soha. Mintha nem is létezett volna, egyetlen korabeli napló sem számol be arról, hogy írója találkozott volna vele, az égvilágon senki meg se említi a nevét, s míg például sokan feljegyezték, ha összefutottak az utcán a szintén jeles drámaíróval, Ben Jonsonnal, Shakespeare-rel soha nem találkozott senki. Pedig két évtizeden át élt Londonban, állítólag sikeres színész volt, és már életében a legnagyobb íróként tisztelték. Ennek ellenére egyetlen levél sem maradt ránk, amit ő írt vagy neki írtak volna, s arról sem számolt be senki, hogy színpadon látta volna játszani. Furcsa az is, hogy a zseniális író nem tanította meg gyerekeit még írni-olvasni sem, s a végrendeletében egyetlen szóval sem említi, hogy írt volna valamit, zseniális színműveinek sorsáról nem rendelkezett, pedig húsz drámája csak halála után jelent meg nyomtatásban. Egyesek szerint darabjait Francis Bacon írta, mások szerint nő volt, pár éve pedig egy szicíliai akadémikus állt elő meglepő verzióval: mivel darabjainak majdnem a fele Itáliában játszódik, talán olasz volt. De akárhogy is van, annyi bizonyos, hogy élt egy ember, aki megírta azokat a zseniális drámákat, s amíg nem tudunk biztosat, hívjuk William Shakespeare-nek! (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Vig György
  Shakespeare múzsái - lányok és asszonyok Shakespeare drámáiban
  Kiadó: Méry-Ratio
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 119
  ISBN: 9788088837800

 • Cikkszám
  422243
Webáruház készítés