Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


385 éve született CHRISTIAAN HUYGENS - Richard P. Feynman: A fizikai törvények jellege

-25%
Raktárkészlet: 0 db
385 éve született CHRISTIAAN HUYGENS - Richard P. Feynman: A fizikai törvények jellege
 • 385 éve született CHRISTIAAN HUYGENS - Richard P. Feynman: A fizikai törvények jellege
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2017.12.17   A készlet erejéig!
Nincs raktáron!

"A természet - írja Feynman - egyszerű, és ezért nagyon szép." Ám közvetlenül a kísérletekből olvassák-e ki a fizikusok a természet törvényeit? Kiterjesztik-e bátran az eredményeket még feltáratlan területekre, hogy ellenőrizhető jóslatokat tegyenek? Vagy kigondolják törvényeiket, és a valóság nyakába akasztják azokat? Hogy megválaszoljon ilyen alapvető kérdéseket, Feynman professzor felvázolja azokat a témákat, amelyek közösek a gravitáció törvényében és Newton, Maxwell és Einstein nagy, világosságot gyújtó felfedezéseiben. Vizsgálja a matematikát, mint a természet nyelvét, a megmaradás és a szimmetria alapvető elveit, a riasztó tényt, hogy az idő soha nem fordul vissza és a kvantummechanika által bevezetett valószínűségeket és bizonytalanságokat; az utolsó fejezet előretekint új törvények felkutatására. Az eredmény egy gazdag, érthető könyv.

2014. április 14-én 385 éve született CHRISTIAAN HUYGENS holland fizikus, matematikus és csillagász. Csodagyerek volt, tizenhatévesen már a tekintélyes leydeni egyetemre járt, 22 éves korában pedig megcáfolta egy becsületben megőszült matematikus eredményét a kör négyszögesítésével kapcsolatban. A legmagasabb tudós körök is felfigyeltek a merész, de zseniális ifjúra, aki az elismerés hatására még lelkesebben folytatta a természet titkainak kutatását. Számos világraszóló felfedezéssel ajándékozta meg az emberiséget. Remek távcsöveket épített, a tükröket saját maga tervezte üvegcsiszolóval készítette, s nem egy távcsövének hossza elérte a tíz métert, amely szenzációs teljesítmény volt akkortájt. Saját távcsövével fedezte fel a Saturnus Titán nevű holdját is, s ő bizonyította be a Saturnus gyűrűinek létezését. Neki köszönhetjük az ingaórát is, amellyel először vált lehetségessé a másodpercnyi pontosságú időmérés. Ez ugyan akkortájt nem sokat számított az átlagembereknek, tudományos hasznát azonban nem lehet túlbecsülni. Mellesleg kitalált - XIV. Lajos korában - egy "lőporgépet" is, amely a robbanómotorok ősének tekinthető. Egyéb eredményeit felsorolni is lehetetlen, talán még érdemes azonban megemlíteni, hogy egyik munkájában azt a kérdést boncolgatta; vajon élnek-e értelmes lények más bolygókon? Kétségtelen zsenialitása ellenére talán viszonylag kevésbé ismert a neve, pedig a legnagyobbak között kell szólni róla. Amint a XIX. század neves tudománytörténésze, Heller Ágost is tette, amikor így írt: "Azért az egyedüli helyes, s a természet tudományos felfogására és megértésére vezető út az, amelyet Galilei megnyitott, és amelyen Huygens és Newton haladt". (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Richard P. Feynman
  A fizikai törvények jellege
  Kiadó: Akkord
  Kiadás éve: 2005
  Oldalszám: 219
  ISBN: 9789639429741

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  924902
Webáruház készítés