Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


365 történet a Bibliából gyermekeknek

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
365 történet a Bibliából gyermekeknek
2 590 Ft

E könyv szerzői arra vállalkoztak, hogy gyermekek számára teszik érthetővé és élvezhetővé az Ó- és az Újtestamentumot. Izgalmas történetekben mesélik el a világ teremtését, Kain és Ábel évezredekre ható tanulságokkal szolgáló drámai konfliktusát, a tízparancsolat megszületésének történetét, Mária-Magdolna bánatát, Júdás „jutalmának” árát és Salome táncát – mindazoknak a hétköznapi beszélgetésekben is gyakran előforduló fogalmaknak, hasonlatoknak az eredetét, amelyek csakis a Biblia soraival magyarázhatók és érthetők. E könyv hazai kiadója pedig arra vállalkozott, hogy a Szentírás legifjabb olvasói – akik ma talán csak a fantázialódító képek nézegetésére vállalkozhatnak a felnőttek segítsége nélkül – már egészen fiatalon, gyermekkorukban birtokába jussanak a Biblia-alkotta közös európai nyelvnek és világszemléletnek.

Az év minden egyes napjára jut egy kerek, egész kis történet az Írásból, s ha elfogyott mind a 365, akkor lehet, érdemes elölről kezdeni. S ha ez a könyv ahhoz is kedvet csinál, hogy az ifjú olvasó egyszer önállóan is kézbe vegye s talán egy életre társává válassza a Könyvek Könyvét, amelyben már nincsenek szép színes képek, csak sűrűn teleírt oldalak életről és halálról, örömről és szenvedésről, hitről és reményről – akkor sem a szerzők, sem a kiadó vállalkozása nem volt hiába való.

Néhány szó a szülőkhöz A Biblia ószövetségi része a judaizmus szent könyve, az Új Szövetséggel együtt pedig a kereszténységé. A Szent Írás mindkét hagyomány szerint Isten embernek szánt kijelentése, tulajdon szava, avagy bibliásan: igéje, s belőle ismerheti meg a hívő ember Istent s önmagát. A Biblia jelentősége tehát mindenekelőtt vallási, emellett azonban az európai gondolkozásnak, szemléletnek és kultúrának alapvető foglalata is. S valóban nincsen az európai művelődés történetének olyan fejezete, amely ne kötődnék így vagy úgy a Bibliához. Sajátosan európai intézményeinket, eszményeinket és szellemi termékeinket aligha érthetnénk meg bibliaismeret nélkül. Bátran mondhatjuk, képletesen szólva, hogy a Biblia alkotta és alkotja ma is közös európai anyanyelvünket.

 

 • Mary Batchelor
  365 történet a Bibliából gyermekeknek
  Kiadó: Láng
  Kiadás éve: 1989
  Oldalszám: 416
  ISBN: 9637840516

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  236088
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés