Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


3 regény - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 1 db
3 regény - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • 3 regény - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • 3 regény - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • 3 regény - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
 • 3 regény - 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM
570 Ft

Történt egy szép napon, hogy Charles Stirckland, jómódú tőzsdeügynök példás férj és családapa egy kurta kis cédulán értesítette feleségét, hogy örökre elhagyja a családi tűzhelyet, és Párizsba költözik. Mégpedig azért hogy festékkel-ecsettel fejezze ki a lelkében égő művészi víziót, szabaduljon a kínzó az alkotásra sarkalló ördögtől. Maughamot Gauguin életének eseményei ihlették Az ördög sarkantyúja megírásában.

A Sör és perec a kulcsregények közé tartozik: Thomas Hardy a nagy angol író regényes életrajza. „Az elbeszélő regénye és a regény-hős regénye oly boszorkányosan fonódnak itt egymásba, mint a madarak hosszú nyaka a régi ír díszítéseken”- írta e műről Szerb Antal, s valóban, ez az állandó átsiklás elsőből harmadik személybe teszi olyan varázslatossá Maughamnak ezt a talán legnépszerűbb regényét.

„Színház az egész világ” – vallja Maugham is a Színház-ban. Kicsit fölényesen, kiábrándultan és rezignáltan játszatja el színészeivel a témát: „mi színészek vagyunk, mi vagyunk a valóság – mindenki más csak a mi nyersanyagunk.” De ez a fölény nem egészen valódi – Júlia, Michael, Tom és Roger szerepjátszása mögül valódi fények árnyak, kis idillek és múló tragédiák bukkannak elő.

2019. január 25-én 145 éve született WILLIAM SOMERSET MAUGHAM angol író. Előkelő család sarja volt, anyai őseit I. Edwardig vezették vissza, s bizonyára ő is gazdag naplopó lett volna, ha gyerekkora óta nem gyötri súlyos beszédhiba. Ő maga is tudta ezt, később - már világhíres íróként - meg is vallotta: "életemet és munkámat nagymértékben befolyásolta dadogásom". Így ugyanis nem lehetett belőle sem tudós professzor, sem unott politikus, viszont elolvasta a világirodalmat, s hogy ne kelljen sokat beszélnie, pazar gondolatait írásban közölte. Műveivel hihetetlen sikereket aratott, volt év, amikor féltucatnyi színdarabját játszották szerte a világon, regényei hatalmas példányszámokban jelentek meg, sokból népszerű filmet is forgattak. Az írásnál jobban csak utazni szeretett, bejárta a fél világot, megfordult Burmában, s kalandor természetének bizonyítására legyen elég annyi, hogy egyszer huszonhat napig utazott öszvérháton, hogy eljusson egy izgalmasnak vélt kínai városkába. Pedig kétszer is majdnem elvitte a váltóláz, máskor kishíján vízbefúlt, útonállók lőttek rá, de semmi sem térítette el az utazástól, "született csavargó vagyok" mondogatta. A sors is kárpótolta nehéz beszédéért, kilenc évtizedet adott neki a kalandozásra. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • William Somerset Maugham
  3 regény
  Az ördög sarkantyúja, Sör és perec, Színház
  Kiadó: Európa
  Kiadás éve: 1980
  Oldalszám: 644
  Kötés: Keménytáblás
  ISBN: 963072314X

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  1 db
  Cikkszám
  888608
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés