Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


260 éve született WOLFGANG AMADEUS MOZART - Matt Rees Mozart utolsó áriája

-25%
260 éve született WOLFGANG AMADEUS MOZART - Matt Rees Mozart utolsó áriája
 • 260 éve született WOLFGANG AMADEUS MOZART - Matt Rees Mozart utolsó áriája
3 570 Ft
Akció: 2 678 Ft
Kezdete: 2016.03.22   A készlet erejéig!

Vajon sejt-e valamit Nannerl Mozart, amikor öccse halálhírére Bécsbe utazik? Betegség gyötörte-e Wolfgangot vagy gyilkosság áldozata lett? Milyen titkokat rejt Mozart utolsó operája, "A varázsfuvola"? Az olvasó a zseniális zeneszerző életének utolsó éveibe és rejtélyes halálának körülményeibe nyer betekintést.

 

2016. január 27-én 260 éve született WOLFGANG AMADEUS MOZART osztrák zeneszerző. A zenetörténet egyik, ha nem "a" legnagyobb óriása volt, művészetéről könyvtárnyi elemzés látott már napvilágot, de nehogy azt higgye bárki is, hogy e töméntelen tanulmány elolvasása után megérti, hogy miben áll Mozart nagysága. Kétségtelenül zseni volt, s éppen ezért titkának megfejtése hiábavaló próbálkozás. Hiszen elemezték már szinte minden hangjegyét egyenként és egyben, de a legtekintélyesebb zeneesztéták is csak azt tudták megállapítani, hogy a mozarti forma maga a tökéletes arányosság, a mozarti tartalom pedig az egész világmindenség, a teljes ember. Mozarttal kapcsolatban egyébként is sűrűn emlegették az isteni jelzőt, szüleinek például ő volt a hetedik gyereke, s mint a mesében, a legkisebb. Isteni tehetsége már piciny gyerekként megmutatkozott, még írni sem tudott, amikor már komponált, hegedülni pár nap alatt tanult meg, magától. Öt és fél évesen már színielőadáson szerepelt, hatévesen pedig szinte kész zenész volt, híre bejárta Európát. A francia és angol királyi családok látták vendégül, Bécsben Ferenc császárt pedig egyenesen elbűvölte, úgy rimánkodott neki újabb és újabb bravúrokért mint ha ő lenne a gyerek; zongoráztatta egy ujjal, bekötött szemmel, de a kis Wolfgang minden próbát kiállt. Különben a császári udvarban majdnem életre szóló kötelezettséget is vállalt a kis lurkó, a palota tükörsima folyosóin szaladgálva ugyanis óriásit esett, Mária Antoinette segítette fel a pityergő fiúcskát, akit annyira meghatott a hercegnő jósága, hogy meg is ígérte neki rögvest: ha majd felnő elveszi feleségül. Műveit, művészetét születésének mai évfordulóján is világszerte szakemberek sora elemzi, s van is mit, hiszen több műfajban is halhatatlan alkotások sorával ajándékozta meg az emberiséget, s rendkívül termékeny zeneszerző volt, Ludwig Köchel a fél életét áldozta rá, hogy rendet tegyen művei között, Mozart alkotásait ma is Köchel-jegyzékszámok alapján tartjuk nyilván. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Matt Rees
  Mozart utolsó áriája
  Kiadó: Tericum
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 308
  ISBN: 9786155285059

 • Cikkszám
  478220
Webáruház készítés