Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury

-25%
Raktárkészlet: 0 db
25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury
 • 25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury
 • 25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury
 • 25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury
 • 25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury
 • 25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY - Peter Freestone: Freddie Mercury
3 999 Ft
Akció: 2 999 Ft
Kezdete: 2019.01.09   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

„Tizenkét évig napi kapcsolatban álltam vele… ennek jegyében főszakács, mosogató, pincér, komornyik, inas, titkár, írnok, takarító, gyerekfelügyelő (a gyerek ő maga volt) és személyi levelező voltam. Velem járt bevásárolni és műtárgyakat venni, én voltam vele, amikor a világot járta, együtt álltunk a siker csúcsán, és a szakadék alján. …Én voltam a testőre, és én voltam az ápolója, amikor kellett.”

Peter Freestone Freddie Mercury személyi titkára volt. Vele lakott Londonban, Münchenben és New Yorkban; mellette volt a halála pillanatában is. Ezért úgy érezte, meg kell osztania a közös élményeiket az olvasókkal és úgy leírni az eseményeket, ahogyan ő látta belülről mindazt, amit a bulvárlapok elferdítettek.

Freestone bemutatja mindazokat, akik valamilyen módon szerepet játszottak Freddie Mercury különleges, hol kicsattanóan vidám, hol pedig tragikus életében: olyan hírességeket, mint Elton John, Dave Clark, Elizabeth Taylor és Rod Stewart, de a névtelenségből előbukkanó szeretőket, a popszakma ezermestereit és haszonlesőit is.

2016. november 24-én 25 éve hunyt el FREDDIE MERCURY brit énekes. A hetvenes évek nagyhatású együttese, a Queen szólóénekesére emlékezik ma a világ zeneszerető része. Bár a banda tősgyökeres brit, alapító frontembere iráni származású volt, s Farrokh Bulsara néven látta meg a napvilágot a kelet-afrikai Zanzibárban. Zenélni viszont már Indiában kezdett, de a zene mellett a képzőművészethez is vonzódott. Londonban művészettörténetet tanult, emellett rajongott az operákért. Ez nyilvánvalóan hatással volt szerzeményeire is, csakúgy mint a banda látványos színpadképeire, videoklipjeire. Jó társra talált Brian May gitárosban, jól kiegészítették egymás zenei elképzeléseit. A Queen diadalmenete 1975-ben, az A Night At The Opera című albumukkal, illetve az arról kimásolt Bohemian Rhapsody című dalukkal indult el. Remek számaik közül nehéz a választás, de a Radio Ga-Ga, a Who Wants To Leave Forever, a Love Of My Life, a Save Me, az I Want To Break Free, a Bicycle Ride és a We Are The Champions egy korszak meghatározó dalaivá váltak. Fénykorukban jutottak el Budapestre, a buliról film is készült. Mercury huszonöt évvel ezelőtt távozott az élők sorából negyvenöt évesen, az AIDS sorvasztotta el szervezetét. Néhány nappal halála előtt jelentette be, hogy beteg, s ezzel azok számára is nyilvánvalóvá tette az azonos neműekhez fűződő szexuális vonzalmát, akik addig csak rosszindulatú pletykának vélték azt. Freddie a The Show Must Go On című dallal búcsúzott a közönségétől, az élettől. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Peter Freestone
  Freddie Mercury
  Kiadó: Trubadur
  Kiadás éve: 2016
  Oldalszám: 224
  ISBN: 9789632278216

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  701043
Webáruház készítés