Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


2055 éve hunyt el MARCUS TULLIUS CICERO - Az istenek természete

-30%
Raktárkészlet: 0 db
2055 éve hunyt el MARCUS TULLIUS CICERO - Az istenek természete
 • 2055 éve hunyt el MARCUS TULLIUS CICERO - Az istenek természete
 • 2055 éve hunyt el MARCUS TULLIUS CICERO - Az istenek természete
2 400 Ft
Akció: 1 680 Ft
Kezdete: 2020.02.23   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Cicero Az istenek természete című munkáját Havas László jegyzetei valamint szakirodalmi tájékoztató, bibiliográfia, képek ill. képjegyzék követi. "Első könyv: 1. /1/ Sok olyan dolog van a filozófiában, amit eddig egyáltalán nem magyaráztak meg eléggé, s - miként te is nagyon jól tudod, Brutusom - az istenek természete roppant nehéz és igen homályos kérdés; azonban rendkívüli jelentősége van a lélek megismerése szempontjából, és a vallás előírásait is szükségképpen érinti. E tárgykörben nagyon különböznek és szerfölött eltérnek egymástól a legkiemelkedőbb tudósok nézetei. A megvitatás részletes okfejtést igényel, leszögezve, hogy a filozófia kiinduló pontja mind a mai napig a tudomány, és hogy az Academia hívei bölcsen nem értenek egyet a bizonytalan föltevésekkel..."

2013. december 7-én 2055 éve hunyt el MARCUS TULLIUS CICERO római szónok. Korának egyik befolyásos politikusa volt, szépen megmászta a hivatali ranglétra minden fokát, s közéleti pályafutása csúcsára akkor ért fel, amikor consul lett. Karrierjét nagyban köszönhette ékesszólásának, a szenátusban elmondott beszédeivel óriási befolyást gyakorolt a történelem menetére, ő leplezte le a Catilina-féle összeesküvést, s mikor a római honatyák színe előtt így kezdte beszédét: "Meddig élsz még vissza, Catilina, béketűrésünkkel?", a megvádolt Catilina tudta, hogy elveszett. îgy is történt, az összeesküvés résztvevőit meggyilkolták. A triumvirek is nagy figyelemmel kísérték beszédeit, nem volt mindegy, hogy a félelmetes szavú szenátor ki mellé áll, de a dolgok természeténél fogva míg egyes nagyhatalmú államférfiak barátsággal fogadták szavait, másokat az ellenségévé tett. Jellemző tekintélyére, hogy Julius Caesar annak ellenére nem bántotta, hogy korábban sokszor támadta, másik ellenfele, Marcus Antonius azonban már nem volt ilyen elnéző vele, s végül a hadvezér parancsára gyilkolták meg a rosszul szólt szónokot. De szónoklatai túlélték őt, kétezer év után is tananyagnak számítanak például az éppen Marcus Antonius ellen mondott "filippikái", valamint az említett Catilina elleni beszédei. Bár politikusi tehetsége meg sem közelítette a szónokit, szegény Catilina például közel sem volt olyan elvetemült gazember, mint ahogy azt Cicero beállította.

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 • Marcus Tullius Cicero
  Az istenek természete
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2004
  Oldalszám: 276
  ISBN: 9789639416833

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  260089
Webáruház készítés