Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


205 éve született EDGAR ALLAN POE - A fekete macska

-20%
205 éve született EDGAR ALLAN POE - A fekete macska
 • 205 éve született EDGAR ALLAN POE - A fekete macska
1 850 Ft
Akció: 1 480 Ft
Kezdete: 2014.01.15   A készlet erejéig!

Edgar Allan Poe új műfajt teremtett: joggal tekinthetjük őt a krimi atyjának, s művei egyik főhősét, C. Auguste Dupint a világirodalom detektívjei előfutárának. Poe novellái több mint másfél évszázaddal az írásuk után is hátborzongatóan izgalmasak. Misztikus (rém)történetekkel, titokzatos (bűn)esetekkel találkozunk műveiben, s a sci-fi irodalom egyik első alkotóját is tisztelhetjük benne. Az Alinea Kiadó Klasszik sorozatában megjelenő válogatás Poe legjobb novelláinak felújított fordításait tartalmazza. A fekete macska, A Morgue utcai kettős gyilkosság, Az ellopott levél, Az áruló szív és a kötetben szereplő további novellák számos filmes feldolgozása is jelzi, a szerző ma is érdeklődésre számot tartó klasszikus történeteket alkotott. "Poe műveiből egy új irodalom fejlődött ki. Hol voltak a detektívtörténetek, míg Poe nem lehelt életet beléjük?" - (Sir Arthur Conan Doyle)

2014. január 19-én 205 éve született EDGAR ALLAN POE amerikai költő és író. "Vele kezdődik az amerikai költészet, de Amerika azóta se adott nagyobb költőt a világnak" - írta róla Hegedüs Géza -, s ennek bizonyítására legyen elég csak A holló című zseniális versét említeni, amelyet több mint tíz költőnk fordításában olvashatunk magyarul. De ő az "atyja" a fantasztikus irodalomnak és a kriminek is, bűnügyi novellái nagyon népszerűek még ma is, sokat közülük filmeken is feldolgoztak, a legtöbbször talán a Morgue utcai kettős gyilkosság címűt. Ennek ellenére az amerikaiak nem szerették, mert élő ellenpéldája volt annak az ott dívó hitvallásnak, hogy aki igyekszik az boldogul, Poe ugyanis igyekezett, és nem vitte semmire. Ebben persze közrejátszott az is, hogy igencsak léha életet élt, már az iskolából is azért tanácsolták el, mert kártyaadósságai miatt botrányokat csinált. Gimnazista kora óta masszívan ivott, utcalányokhoz járt, és amikor 27 évesen megnősült, 13 éves unokatestvérét vette el. Nem is bírta sokáig szervezete züllött életmódját, teljesen lecsúszott, élete utolsó éveiről szinte nem is tudunk semmit. Halála előtt két nappal bukkant fel újra, amikor az utcán találtak rá, s alkoholmérgezéssel szállították kórházba. Ott halt meg negyvenévesen. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Edgar Allan Poe
  A fekete macska
  Kiadó: Alinea
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 187
  ISBN: 9789639659841

 • Cikkszám
  440170
Webáruház készítés