Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


2001 elveszett világai - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE

-25%
ÚJ
2001 elveszett világai - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE
 • 2001 elveszett világai - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE
 • 2001 elveszett világai - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE
3 290 Ft
Akció: 2 468 Ft
Kezdete: 2017.12.12   A készlet erejéig!

A 2001. Űrodisszeia történetét ma már mindenki ismeri, még azok is, akik különben nem SF-rajongók. Az ősember által feldobott csont, mely a levegőben pörögve egy űrhajónak adja át helyét, a Johann Strauss zenéjére keringőző űrállomás képe és az egykor LSD-tripként is reklámozott utazás a Csillagkapu világain át mind-mind ikonikus jelenetek a filmből, a regény pedig a lehengerlő vizuális élmény mellett is nyitva maradt számos kérdésre adott választ, ugyanakkor megőrizve művészi integritását, elrugaszkodva úgy a forgatókönyvtől, mint a kész mozitól.

A történet azonban sem a papíron, sem a vásznon nem lehetett teljes. Menet közben búcsút kellett venni bizonyos részletektől, amelyek felborították volna a gondosan kitervelt dramaturgiát. Rendkívül izgalmas részletektől. Mi lett volna, ha távoli őseink szemtől szembe találkoznak az Elsőszülöttekkel? Hogyan alakult HAL táncoló robotemberből mindentudó szuperszámítógéppé? Honnan jöttek a lefagyasztott kutatók, hogyan kerültek be az expedícióba? És végül mi történt még David Bowmannel a Csillagkapun túl, mielőtt Csillaggyermekként visszatért volna a mi világunkba?

Ebből a kötetből minden kiderül, és ráadásként elolvashatjuk a szerző forgatási naplóját a filmkészítés számára is különleges élményéről, a Stanley Kubrickkal folytatott közös munka kudarcairól és sikereiről.

Ha a 2001 fölébresztette érzelmeit, a tudatalattiját, a mítoszok iránti vágyát, akkor sikerrel jártunk. Stanley Kubrick

A 2001-nek templomot kéne emelni, és abban vetíteni megállás nélkül, napi 24 órában.
John Lennon

2017. december 16-án 100 éve született ARTHUR C. CLARKE brit író, a filmen is világsikert aratott 2001: Ürodüsszeia, A jövő körvonalai, A Mars homokja, Az éden szökőkútjai, a Mélység és a Randevú a Rámával című, magyarul is olvasható könyv szerzője, a világ egyik leghíresebb sci-fi írója, akinek "titokzatos világát" tévésorozatából is ismerhetjük. A Srí Lankán letelepedett kiváló író 2008-ban hunyt el. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Arthur C. Clarke
  2001 elveszett világai
  Kiadó: Metropolis Media
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 250
  ISBN: 9786155508226

 • Cikkszám
  468019
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés