Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


2001 Űrodisszeia - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE

-25%
ÚJ
2001 Űrodisszeia - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE
 • 2001 Űrodisszeia - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE
 • 2001 Űrodisszeia - 100 éve született ARTHUR C. CLARKE
3 290 Ft
Akció: 2 468 Ft
Kezdete: 2017.12.12   A készlet erejéig!

Vadonatúj, extra tartalommal!

Vajon lehetséges, hogy az emberi civilizáció fejlődése az ősidőkben idegen lények beavatkozása nyomán indult el? És ha igen, mi lehetett a célja ezeknek az idegeneknek? A 21. század űrhajósai a Naprendszer felfedezése során földönkívüliek nyomaira bukkannak, melyek egészen új megvilágításba helyezhetik Földünk történelmét. Expedíció indul tehát az óriásbolygók felé, hogy megválaszolja a kérdéseket, de amit ott talál, az a legfantasztikusabb elképzeléseket is felülmúlja.

Arthur C. Clarke és Stanley Kubrick 1964-ben elhatározta, hogy elkészíti minden idők legjobb SF-filmjét. Négyévi munkával valósult meg a 2001. Űrodisszeia, és ma már bátran állíthatjuk, hogy a végeredmény mérföldkő lett a zsáner történetében. És Clarke melléktermékként íródott regénye is bekerült a klasszikusok panteonjába. A legismertebb SF-könyvek között tartják számon, három folytatása született, és méltán legendává vált a maga nemében.

Ezt a legendát most új kiadásban adjuk az olvasók kezébe, megőrizve Göncz Árpád eredeti, veretes fordítását, de olyan különleges plusz tartalmakkal kiegészítve, amelyek most jelennek meg először magyarul: egy megemlékezéssel, egy, az ezredfordulóra készült előszóval, valamint a regény egyik forrásnovellájával, a Hajnali találkozás-sal!

Tele költészettel, tudományos képzelőerővel és tipikus clarke-i iróniával. New Yorker Káprázatos szívszorító próbára teszi az elmét. (Time)

2017. december 16-án 100 éve született ARTHUR C. CLARKE brit író, a filmen is világsikert aratott 2001: Ürodüsszeia, A jövő körvonalai, A Mars homokja, Az éden szökőkútjai, a Mélység és a Randevú a Rámával című, magyarul is olvasható könyv szerzője, a világ egyik leghíresebb sci-fi írója, akinek "titokzatos világát" tévésorozatából is ismerhetjük. A Srí Lankán letelepedett kiváló író 2008-ban hunyt el. (KalPress)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Arthur C. Clarke
  2001 Űrodisszeia
  Kiadó: Metropolis Media
  Kiadás éve: 2015
  Oldalszám: 242
  ISBN: 9786155508073

 • Cikkszám
  791914
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés