Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


200 éve született CHARLOTTE BRONTE - Villette

-25%
200 éve született CHARLOTTE BRONTE - Villette
 • 200 éve született CHARLOTTE BRONTE - Villette
3 499 Ft
Akció: 2 624 Ft
Kezdete: 2016.04.20   A készlet erejéig!

Szerelem és gyötrelem története Charlotte Brontë utolsó műve is, mely romantikus fordulataival és tökéletesen megrajzolt jellemeivel sokak szerint felülmúlja legismertebb regényét, a Jane Eyre-t is. Elragadó romantikus mese és meggyőző valóság keveredik Lucy Snowe élettörténetében. A fiatal lány a szegénység és a magány megpróbáltatásai elől külhoni állásba menekül: egy francia kisváros, Villette bentlakásos leányiskolájában helyezkedik el angoltanítóként. Itt találkozik a városban orvosként praktizáló, jóképű Johnnal, valamint a látszólag rideg irodalomtanárral, Paullal. Lucy szívében kétféle vonzalom ébred a két férfi iránt, ám a lánynak ebben hamarosan vetélytársai is akadnak. A regény romantikus bonyodalmai során végül tisztázódik, melyik férfihoz vonzódik teljes szívből, és melyikük viszonozza érzelmeit. Lucy Snowe jelleme és sorsa - mely sok hasonlóságot mutat magával az írónőével - azt láttatja, hogy a magány sivár pusztasággá képes változtatni mindent, ám szeretni és szeretve lenni: az életet csak ez teheti teljessé.

2016. április 21-én 200 éve született CHARLOTTE BRONTE angol írónő. Fiatal éveit a Jane Eyre-ből mindenki ismerheti, világsikerű regénye ugyanis jórészt róla szól. Nem árt ezt hangsúlyozni, mert esetleg azt hihetnénk, ilyes dolgokat csak a képzelet szülhet, pedig szegény Brontë-lányok kénytelenek voltak átélni. Anya nélkül nevelkedtek, majd apjuk hamar bedugta őket egy bentlakásos iskolába, ahol egy derék lelkész azzal a felkiáltással, hogy felkészíti a növendékeket az élet megpróbáltatásaira, példátlan módon sanyargatta őket. Szegény Charlotte-nak kis híján lefagyott a lába, az éhségtől állandóan szédelgett, szerencse a szerencsétlenségben, hogy amikor egyik diáktársa belehalt a spártai nélkülözésekbe, a Brontë-lányok pedig tüdőbajt kaptak, apjuk mégiscsak megszánta, és hazavitte őket. A két idősebb testvér azután a kevésbé rideg Franciaországban tanult, ahol azonban Charlotte halálosan beleszeretett tanárába, aki persze nős ember volt, úgyhogy szenvedései tovább folytatódtak. A féltékeny feleség piszkálódásai elől végül hazamenekült, és elhatározta, kiírja magából szíve fájdalmát. Mást nemigen tehetett, ezt bizonyítja az is, hogy kiderült, mind a három nővér írogat titokban. Szemérmes próbálkozások után aztán egy jószemű kiadó kiadta a Jane Eyre-t, amely óriási sikert aratott, Charlotte pedig végre egy kicsit boldog lehetett, fényűzésképpen még egy fürdőkádat is vett. De boldogsága nem tartott sokáig, testvérei sorban belehaltak gyermekkorukban szerzett tüdőbajukba, ő pedig hosszas gondolkodás után, 38 évesen feleségül ment egy sótlan lelkészhez. A terhességet azonban nem bírta gyönge szervezete, a tüdővész elvitte őt is. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Charlotte Bronte
  Villette
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 491
  ISBN: 9789632671451

 • Cikkszám
  321026
Webáruház készítés