Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


20 éve hunyt el SIMONYI IMRE - Szemközt s háttal - válogatott versek

-20%
20 éve hunyt el SIMONYI IMRE - Szemközt s háttal - válogatott versek
 • 20 éve hunyt el SIMONYI IMRE - Szemközt s háttal - válogatott versek
 • 20 éve hunyt el SIMONYI IMRE - Szemközt s háttal - válogatott versek
2 980 Ft
Akció: 2 384 Ft
Kezdete: 2014.02.09   A készlet erejéig!

A költészetben ki-ki abból gazdálkodik, amije van. Simonyi Imrének egyénisége volt, s ő ezzel élt: mindent erre a lapra tett föl, a lírai énre. Költészetének tengelyében az erős, jól megkülönböztethető lírai személyiség áll, és erényei, akárcsak gyöngéi, e körül rendeződnek el. Ez emelte magasra, és ez vonta meg határait.

2014. február 10-én 20 éve hunyt el SIMONYI IMRE költő. Akik ismerik életművét, köztük talán leghíresebb kötetét, a Forgácsok egy fakeresztről című könyvét, azok pontosan tudják, de legalábbis érzik, hogy milyen ember volt valójában. Jellegzetes portréverseiből is sok minden kiderül. Akik még nem ismerik, azoknak annyit, talán ő volt az utolsó Krúdy-hős, választékos eleganciával öltözködött, díszzsebkendő nélkül például kevesen látták. Gondosan ápolt szakállt viselt, cukrászdákba járt, ahol stílusosan konyakot rendelt a kávéhoz, s - amint egy barátja mondotta - időnként bevonult az idegosztályra, pedig nem volt bolond. Egyszóval, mintha egy Krúdy-novellából lépett volna ki. Egyébként vidéken, Gyulán élt, onnan küldözgette verseit a fővárosi lapokba, ő maga nem szívesen hagyta el szeretett városát. Magányos költő és magányos ember volt, "a gyulai remete"-ként emlegették, s talán mert örökösen lázadt, kevesen mertek vele szorosabb kapcsolatot ápolni. Pedig kevés barátjának hűséges társa volt, az emigráns Máraival például levélben tartott egészen különös kapcsolatot. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Simonyi Imre
  Szemközt s háttal - válogatott versek
  Kiadó: Irodalmi Jelen
  Kiadás éve: 2006
  Oldalszám: 351

 • Cikkszám
  698263
Webáruház készítés