Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


155 éve született ANTON CSEHOV - Regény, nagybőgővel

-30%
155 éve született ANTON CSEHOV - Regény, nagybőgővel
 • 155 éve született ANTON CSEHOV - Regény, nagybőgővel
 • 155 éve született ANTON CSEHOV - Regény, nagybőgővel
 • 155 éve született ANTON CSEHOV - Regény, nagybőgővel
 • 155 éve született ANTON CSEHOV - Regény, nagybőgővel
5 500 Ft
Akció: 3 850 Ft
Kezdete: 2015.01.28   A készlet erejéig!

A Csehov prózai műveinek eddigi legteljesebb magyar nyelvű gyűjteményét adó sorozat harmadik kötete a jeles orosz író talán legtermékenyebb két évének elbeszéléseit mutatja be. Ebből az időszakból származnak az olyan, mára már klasszikusnak számító darabok, mint a Fájdalom, a Bánat, a Prisibejev altiszt, A bérzongorista vagy a Regény, nagybőgővel című novellák, amelyek a leginkább jellemzik a "realista" Csehov írásművészetét, miközben egy-egy kisszerű élethelyzet fonákságainak ábrázolásával a groteszk és az abszurd irányába mozdulnak el. Így jönnek létre azok a sírásra és nevetésre egyszerre késztető művek, amelyek Csehovot ma is olvasott, népszerű íróvá teszik. E jól ismert elbeszélések mellett helyet kapnak a kötetben olyan írások is, amelyek általában kimaradnak a különféle válogatásokból, illetve olyanok, amelyek ez ideig még nem jelentek meg magyarul. Bőséges jegyzetanyag és az író korszakát bemutató tanulmány segíti az olvasót abban, hogy Csehov művészi világában jobban tájékozódhassék.

2015. január 29-én 155 éve született ANTON CSEHOV orosz író. A világirodalom egyik legjelentősebb novellistája, a XX. századi lélektani dráma előfutára, egyébként pedig hivatásos író volt, bár orvosi magánpraxist is folytatott, hogy anyagilag segíthessen családján. Kezdetben novellákat írt, az elsővel 1880-ban, húsz éves korában jelentkezett. 1886-ban Tarka történetének című kötetével alapozta meg hírnevét, s rá egy évre bemutatták Ivanov című darabját is. Legismertebb novelláját, A csinovnyik halálát 1883-ban írta, s az 1880-as évek második felére a novella műfaját már teljesen a maga képére formálta. Az 1890-es évek közepén fogott drámaírásba, s sorra alkotta világhírű műveit, a Sirály, a Ványa bácsi, a Három nővér, a Cseresznyéskert mind a világirodalom örökbecsű drámái közé tartozik. Ö teremtette meg a cselekmény nélküli, "drámaiatlan dráma" műfaját. (Kalendárium Press)

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Anton Pavlovics Csehov
  Regény, nagybőgővel
  Elbeszélések 1885-1886
  Kiadó: Osiris
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 864
  ISBN: 9789633899335

 • Cikkszám
  697849
Webáruház készítés