Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


140 éve született THOMAS MANN - A varázshegy 1-2.

-30%
140 éve született THOMAS MANN - A varázshegy 1-2.
 • 140 éve született THOMAS MANN - A varázshegy 1-2.
 • 140 éve született THOMAS MANN - A varázshegy 1-2.
 • 140 éve született THOMAS MANN - A varázshegy 1-2.
5 500 Ft
Akció: 3 850 Ft
Kezdete: 2015.06.04   A készlet erejéig!

Ebben a mélyen szimbolikus tartalmú regényben Thomas Mann a német irodalom klasszikus műfajának, a fejlődésregénynek hagyományait folytatja. Ennek megfelelően a regény nem egyéb, mint az "egyszerű és középszerű" hős, Hans Castorp belső fejlődésének rajza, aki a síkvidékről, az egészségesek világából háromhetes látogatásra érkezett a svájci szanatóriumba, ám a Varázshegy halálos bűvöletének áldozatul esve, hét évre a szanatórium lakója lett. Castorp betegségélménye, életidegensége, passzivitása, kereső szellemének kalandjai, álmodozásai, félénség mögé bújt gyermekesen szenvedélyes szerelme, a humanizmus értelmén, lehetőségén való töprengés - ezek a regény
fő témái. A háború előtti Európa különböző ideológiái kelnek harcra a hős lelkéért: szinte enciklopédikus teljességgel vonul fel minden olyan szellemi áramlat, amely megérintette a századelő polgári értelmiségét. Hans Castorp testi egészségéért a különc orvosok, "lelke" megnyeréséért Settembrini, a 19. századi idealista-realista humanizmus képviselője és Naphta, a démonikus jezsuita küzdenek egymással.

2015. június 6-án 140 éve született THOMAS MANN német író. A klasszikus polgárság hanyatlásának megörökítője volt, illő tehát, hogy ő is úgy éljen, mint egy általa elsiratott polgár. Még túlzásba is vitte, úgy viselkedett mint egy kishivatalnok. Szigorú napi ritmus szerint írta műveit, s mintha főnöke zordon tekintete parancsolná, a nap megszabott óráiban mindig íróasztala mögött ült, és rótta a sorokat. Messziről szorgos könyvelőnek hihette volna bárki, ám ő nem száraz számoszlopok fölé görnyedt rettentő kitartással, hanem valamelyik remekműve csiszolgatásán munkálkodott. Fáradhatatlan szorgalma hatalmas életművet eredményezett, majdhogynem teleírt egy kisebb könyvtárat. A Buddenbrook-ház, A varázshegy, vagy a grandiózus József és testvérei önmagában is elég lenne egy írónak, ő meg emellett mellékesen még írt ezt-azt, s a Lotte Weimarban, a Halál Velencében, az Egy szélhámos vallomásai, vagy a Mario és a varázsló is igencsak jól sikerült alkotásnak számít. Szinte nincs is olyan irodalmi műfaj, amelyben ne alkotott volna maradandót. Egyik költeménye például ezer hexameterből áll, kiválóak hatalmas tanulmányai és esszéi, de még több mint félszáz rádióbeszéde is becses kulturkincs. Művészete óriási hatással volt a magyar irodalmárokra, de ő is nagyra becsülte a magyar irodalmat, Kosztolányi Nero-regényének német kiadása elé ő írta az előszót. Már életében általános megbecsülésnek örvendett, természetesen kitüntették a Nobel-díjjal is, de tekintélyét mégis az jelzi a legjobban, hogy megkapta az NDK Goethe-díját és az NSZK Goethe-díját is. Pedig Svájcban élt. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Thomas Mann
  A varázshegy 1-2.
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 860
  ISBN: 9789636899042

 • Cikkszám
  288561
Webáruház készítés