Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


140 éve született KERNSTOK KÁROLY - Marylin Scott: Olajfestés

-25%
140 éve született KERNSTOK KÁROLY - Marylin Scott: Olajfestés
 • 140 éve született KERNSTOK KÁROLY - Marylin Scott: Olajfestés
 • 140 éve született KERNSTOK KÁROLY - Marylin Scott: Olajfestés
 • 140 éve született KERNSTOK KÁROLY - Marylin Scott: Olajfestés
3 990 Ft
Akció: 2 993 Ft
Kezdete: 2013.12.18   A készlet erejéig!

Könyvünkben bemutatjuk az olajfestés technikáját, olvashatunk a színek elméleti és gyakorlati tudnivalóiról, a festékkeverésről és a színek kölcsönhatásairól stb. A szerző lépésről lépésre bemutatja az állatfestmények készítését. Felhívja a figyelmet az állatanatómia ismeretének fontosságára, valamint megoldásokat ad a gyakori hibák kiküszöbölésére. A kötet végén kis galéria mutatja be a szerző műveit.

2013. december 23-án 140 éve született Budapesten KERNSTOK KÁROLY festő és grafikus. Annyira szeretett festeni, hogy még a pocsék festőknek is megbocsátott, mondván: festeni szép dolgot, ha szeretnek festeni, hadd fessenek. Ö persze kiválóan festett, a Nyolcak vezéralakja volt, a hazai kritikai realizmus egyik legnagyobb képzőművésze. Ö maga egyébként tiltakozott minden "izmus", valamennyi irányzat ellen, a szocialista realizmust pedig kifejezetten ki nem állhatta; "a munkásnak is csak a nyakán van a feje" - mondogatta bölcsen és derűsen. Mert derűs, életvidám ember volt, barátainak egyszerűen Stoki. Ezt természetesen a Kernstokból kapta, amely egyébként már magyarosított név, eredetileg az idegen hangzású Kernstock nevet viselte. Imádta a szépet - legszívesebben meztelen nőket festett -, és élvezte az életet, már ha hagyták. Mert sokszor nem hagyták, bebörtönözték, és emigrációba üldözték. Egy számkivetése során aztán "bosszúból" megfestette a magyar expresszionizmus egyik legszebb alkotását, az Utolsó vacsorát. Több más műve is féltett kincse a magyar kultúrának, például a Lovasok a vízparton, a Sírbatétel, a Szép Heléna elrablása, a Zivatar és a Szilvaszedők. A szilvát egyébként alkoholos ital formájában sem vetette meg, a bort pedig kifejezetten kedvelte. De nem volt részeges, csak remek ízlésű, életvidám bohém, akinek kesernyésen derűs életfilozófiája csodás képein is átsüt. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Marylin Scott
  Olajfestés
  Kiadó: Gabo
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 192
  ISBN: 9789636894559

 • Cikkszám
  749684
Webáruház készítés