Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű

-30%
Raktárkészlet: 0 db
135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű
 • 135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű
 • 135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű
 • 135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű
 • 135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű
 • 135 éve született PABLO PICASSO - Robert Hughes: Picasso - életmű
5 500 Ft
Akció: 3 850 Ft
Kezdete: 2018.08.08   A készlet erejéig!
Nincs raktáron

Egyetlen művészt sem szoktak olyan szorosan egybekapcsolni a modern művészettel, mint Pablo Picassót: alkotói tevékenységének hét évtizede során meghatározta egy egész század fejlődésének irányát. Tevékeny és termékeny, filmsztárokéhoz hasonlóan látványos életében festmények, grafikák, szobrok és kerámiák felmérhetetlen sokaságát hozta létre, és minden, ami kikerült művészkeze alól, formát és tartalmat nyert, művészetté lett. A Picassót bemutató kézikönyv 400 reprodukcióval csaknem egyedülálló válogatást nyújt a nagy spanyol művész alkotásaiból, és megvilágítja teremtőerejének minden egyes korszakát, lett légyen szó a korai "kék" vagy "rózsaszín" periódusról, a kubizmus megalapozásáról, vagy akár a késői, nagy, klasszikus hangulatú festményeiről és grafikai munkáiról.

2016. október 25-én 135 éve született PABLO PICASSO spanyol festő. A XX. század egyik legnagyobb festőjének életművét a művészettörténészek korszakokra osztják, pályája kezdetét "kék korszak"-nak, 1905-től datált képeit pedig "rózsaszín korszak"-nak nevezik, de volt "néger periódus"-a is. Ez utóbbi dolognál érdemes megállni, mert némely rosszmájú, bár hozzáértő megjegyzés szerint "néger korszaka" egy barcelonai nyilvánosházban tett látogatás messzeható élményeiből táplálkozott, így az analítikus kubizmus voltaképpen egy közelebbről nem ismert könnyűvérű leányzó karjaiban született. Ez annál is inkább hihető, mert Picasso meglehetős érdeklődést mutatott a női nem iránt, s idős korában is szívesen hódolt a szerelmi művészeteknek. Mindenesetre a néger korszak inspirációi izgalmasabbak és kellemesebbek voltak a korábbiaknál, "kék korszakát" például jórészt szegénysége motiválta, egy beszámoló szerint: képeit "a feje fölött himbálózó kis petróleumlámpa fényénél készítette, míg ő maga, vásznára hajolva, a padlón dolgozott. Első párizsi éveiben előfordult, hogy még petróleumra sem volt pénze, s ilyenkor bal kezében gyertyát tartott, míg a jobbal festett." De a legnagyobb nyomorban sem hagyta el önbizalma és extravagáns humora, nyomorúságos kis szobájában egy asztalfiókban szelidített egeret tartott, gyöngéden gondozta és mindenkinek mutogatta. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Robert Hughes
  Picasso - életmű
  Kiadó: Officina '96 Kiadó
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 431
  ISBN: 9789639705258

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  837658
Webáruház készítés