Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


130 éve született ZSÉLYI ALADÁR - A repülőgép

-25%
130 éve született ZSÉLYI ALADÁR - A repülőgép
 • 130 éve született ZSÉLYI ALADÁR - A repülőgép
 • 130 éve született ZSÉLYI ALADÁR - A repülőgép
1 690 Ft
Akció: 1 268 Ft
Kezdete: 2013.12.03   A készlet erejéig!

Hogyan emelkedik a magasba a repülőgép? Hányféle repülő masina létezik, és milyen feladatokat látnak el ezek a bámulatos gépek?

A pedagógusok és szakemberek közreműködésével készült KIS FELFEDEZŐ ZSEBKÖNYVEK interaktív módon keltik fel a kisgyermek érdeklődését az élőlények, a természet, a történelem és a technika világa iránt. A könyvsorozat tagjai együtt minienciklopédiává állnak össze, amely a legalapvetőbb ismereteket közvetíti a környezetünkről.

2013. december 12-én 130 éve született a Nógrád vármegyei Bussán ZSÉLYI ALADÁR gépészmérnök, repülőgéptervező, a hazai repülés egyik úttörője. Első gépét 1909-ben készítette el, abban az évben, amikor Blériot átrepülte a La Manche-csatornát, rá egy évre pedig már elindult egy versenyen, és meg is nyerte. Sajnos még abban az évben egy másik versenyen lezuhant, ám felgyógyulása után hamar új gépet készített, amely a korábbi 100 kilométeres sebességgel szemben 170 kilométer per órás sebességet ért el. Megszállott volt, az akkor még pályakezdő újságíró, Molnár Ferenc így írt a repülés úttörőiről: "Mindegyik jobb szeretne a gépről leesni és meghalni, mint a földön megakadni és csúfosan, konflison menni haza". Zsélyinek is a repülés okozta a halálát; "a leszállásnál a homokban megtorpant gépéből kivágódott, karja beleakadt a kormánykerék küllőjébe és eltörött." Sajnos a sebe elfertőződött, és végül abba halt bele. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • A repülőgép
  Kiadó: Móra
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 12
  ISBN: 9789631188011

 • Cikkszám
  797684
Webáruház készítés