Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


115 éve született FEKETE ISTVÁN - Búcsúzás

-25%
115 éve született FEKETE ISTVÁN - Búcsúzás
 • 115 éve született FEKETE ISTVÁN - Búcsúzás
 • 115 éve született FEKETE ISTVÁN - Búcsúzás
 • 115 éve született FEKETE ISTVÁN - Búcsúzás
 • 115 éve született FEKETE ISTVÁN - Búcsúzás
2 600 Ft
Akció: 1 950 Ft
Kezdete: 2015.01.24   A készlet erejéig!

A 27 kötetet kitevő Fekete István-sorozat búcsúkötete néhány újonnan felfedezett írás gyűjteménye. Önéletrajzi- és vadászelbeszélések, hagyományos novella, sőt vers is szerepel az összeállításban, mely szemléletesen mutatja be Fekete István sokszínű életművét.

 

2015. január 25-én 115 éve született a Somogy megyei Göllén FEKETE ISTVÅN író. Gazdatiszt volt, s évekig dolgozott a Földművelésügyi Minisztériumban, de mezőgazdászként - mi tagadás - nem írta be nevét a tudomány aranykönyvébe. Annál inkább beírta a magyar irodalomtörténetbe, hiszen az állatregények legjelesebb alkotója volt. Érdekes módon mégis egy "kalandregényével", A koppányi aga testamentumával tűnt fel egy pályázaton, de ettől fogva jórészt olyan könyveket írt, amelyek főhősei az állatok voltak. Összesen harmincnyolc könyve jelent meg, amelyek közül talán a Vuk, a Lutra és a Bogáncs a legnépszerűbb. Ezek révén lett immáron több generáció kedvence a róka, a vidra és a fekete puli. Bogáncs különben a valóságban is létezett, négy évvel élte túl gazdáját. Híres könyve a Tüskevár is, amelyet - sok más művéhez hasonlóan - meg is filmesítettek. Kiváló könyvei amellett, hogy szórakoztatóak, külön is értékesek, hiszen az ő regényei hozták be a magyar irodalomba a természet szeretetének és tiszteletének ügyét, így személyében a modern természetvédelem egyik atyját tisztelhetjük. Sokat dolgozott az állat- és tájvédelemért, bár ő ezt nem tekintette munkának. Az írást is szórakozásnak fogta fel. "Szórakozás" közben érte a halál is, kedvenc kis szobájában, a "kuckóban" hajnali háromkor, a kéziratai fölött kapott infarktust. Az olvasók százezrein kívül regényhősei is megsiratták, amint Ruffy Péter írta csodaszépen, búcsúztatták őt "madarai, erdei, kopott legelők, puha gyalogutak, a súlyos illatú bodzavirágok, az építkező rendnek, s a szakadatlan pusztulásnak az a világa, amelynek természet a neve".  (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 

 

 

 • Fekete István
  Búcsúzás
  Kiadó: Lazi
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 174
  ISBN: 9789632671574

 • Cikkszám
  535315
Webáruház készítés