Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


115 éve született AL CAPONE - Louis Ferrante: Maffialeckék

-25%
Raktárkészlet: 0 db
115 éve született AL CAPONE - Louis Ferrante: Maffialeckék
 • 115 éve született AL CAPONE - Louis Ferrante: Maffialeckék
 • 115 éve született AL CAPONE - Louis Ferrante: Maffialeckék
 • 115 éve született AL CAPONE - Louis Ferrante: Maffialeckék
 • 115 éve született AL CAPONE - Louis Ferrante: Maffialeckék
3 900 Ft
Akció: 2 925 Ft
Kezdete: 2018.02.22   A készlet erejéig!
Nincs raktáron!

A Maffialeckék megdöbbentő és sajátságos humorral átszőtt tanulságos történetei a maffiakatonákról, capókról és donokról – akár milyen hihetetlenül is hangzik – hasznos tanácsokkal szolgálnak beosztottaknak, középvezetőknek és felső vezetőknek egyaránt.
Louis Ferrante a hírhedt Gambino család egykori tagja nem a levegőbe beszél. Életfogytiglanra ítélték, de nyolc és fél év után szabadult. A börtönben olvasta el élete első könyvét, amelyet újabbak követtek. Ezek segítették, hogy fejében végre helyére rakja a világot, miközben saját szerepét egy percig sem vitatta.
Szabadulása után egyre tisztábban látta, mivel kell leszámolnia, mit érdemes az új életébe magával vinnie, és mi az, ami gengszteréletéből mások számára is tanulsággal szolgálhat. Ezért úgy döntött, könyvet ír tapasztalatairól, és első kézből foglalja össze mindazt, amit az üzleti élet szereplőinek érdemes megtanulniuk az egyik legrégebbi vállalattól, a maffiától.

2014. január 17-én 115 éve született AL CAPONE amerikai maffiózó. New York sötét Brooklyn negyedében született, s már gyerekként is vásott kölyök volt, a hatodik elemiben például alaposan megverte egyik tanárát, majd befejezettnek nyilvánította elméjének pallérozását, és gengszternek állt. Tizenévesen már kidobóember volt egy kuplerájban, igazi "karrierje" azonban Chicagóban bontakozott ki. 1920-ban érkezett oda, s azonnal egy gyilkossággal tette le névjegyét, úgyhogy hamar félelmetes hírű bűnöző lett. Az alvilági fővezérséghez - és a többmillió dollárhoz - vezető véres útjának részletei nem valók ide, legyen elég annyi, hogy sokszáz gyilkosság szárad a lelkén. Akkoriban ő volt Chicago valódi vezetője, ő irányította a szeszcsempészetet, neki tejelt a szerencsejáték és a prostitúció, s lekötelezettje volt a város politikai vezetése és a rendőrség is. Mint köztudott, végül adócsalás miatt sikerült börtönbe csukni, s mire kiszabadult luxuscellájából, már halálos beteg volt. Jellemző különben, hogy relikviáit ma nagy becsben tartják, megvan a cellája, sőt múzeumban mutogatják azt a borbélyszéket, amelyben borotválták. Leghíresebb akciójának, az 1929-es Valentin-napi mészárlásnak a helyszíne egyenesen turistalátványosság lett, s miután az ominózus garázst 1967-ben lebontották, a golyóütötte, véres falat téglánként ezer dollárért eladták egy bártulajdonosnak, aki azokból építette meg a férfivécé falát. A gyönge nők azonban kiverték a balhét, így hetente háromszor, meghatározott időben őket is beengedték a nagyforgalmú illemhelyre, hogy kedvükre kiszörnyülködhessék magukat. (Kalendárium Press)

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Louis Ferrante
  Maffialeckék
  Amit az alvilágtól tanulhatunk az üzleti életben
  Kiadó: HVG
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 312
  ISBN: 9789633041079

 • Raktárkészlet
  0 db
  Cikkszám
  202795
Webáruház készítés