Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


115 éve hunyt el FRIEDRICH NIETZSCHE - A morál genealógiája

-25%
115 éve hunyt el FRIEDRICH NIETZSCHE - A morál genealógiája
 • 115 éve hunyt el FRIEDRICH NIETZSCHE - A morál genealógiája
 • 115 éve hunyt el FRIEDRICH NIETZSCHE - A morál genealógiája
 • 115 éve hunyt el FRIEDRICH NIETZSCHE - A morál genealógiája
2 800 Ft
Akció: 2 100 Ft
Kezdete: 2015.08.24   A készlet erejéig!

Nietzsche egyik fő műve, melyben elemzi az általa „főellenségnek” tekintett újkori morált, annak kialakulását, s máig ható érvényű megállapításokkal szolgál a modern korról. A kötetet a fordító tanulmánya kíséri és jegyzetapparátus is segíti az olvasót.

2015. augusztus 25-én 115 éve hunyt el FRIEDRICH NIETZSCHE német filozófus. Pályája fényesen indult, már fiatalon kiváló költő és zeneszerző volt, 25 évesen pedig görög és latin irodalmat tanított a bázeli egyetemen. Alighanem a filozófia történetének egyik legnagyobb gondolkodója lett volna belőle, ha nem kínozza ezer nyavalya, köztük is a legfélelmetesebb, a huszonévesen megkapott vérbaj. A szifilisz okozta idegbaj fokozatosan uralkodott el rajta, és elmebéli állapotának alakulása remekül nyomon követhető írásain is. Életműve főként attól különösen izgalmas, hogy betegen alkotta, egy egészséges Nietzsche bizonnyal sokkal kisebb hatást gyakorolt volna az utókorra. Mert írásai sokak szerint igazából nem túl értékesek, leghíresebb műve, az "Imígyen szóla Zarathustra" például Hegedűs Géza szerint "semmit se fejez ki, de azt gyönyörű stílusban teszi". Könyvei nagy népszerűségnek örvendtek, talán mert mindenki azt olvasta ki belőlük, amit szeretett volna. A német nemzetiszocialisták például szellemi elődjüknek tekintették, de nem sokkal többet vettek át tőle, mint a "felsőbbrendű ember", az Übermensch fogalmát. Ennek kifejtésekor Nietzsche már súlyos beteg volt, s csakhamar teljesen eluralkodott rajta az elmebaj. Amikor a nyílt utcán zokogva egy megvert konflisló nyakába borult, bevitték egy tébolydába, de nem volt közveszélyes, így kiadták a családjának. Akkor még Istennek, a világtörténelem legnagyobb gondolkodójának hitte magát, ezért levélben hívta tanácskozásra az európai uralkodókat és a pápát, akik persze nem siettek meghallgatni gondolatait. Szegény filozófus pedig nemsokára már azt sem tudta, ő maga kicsoda. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Friedrich Wilhelm Nietzsche
  A morál genealógiája
  Vitairat
  Kiadó: Attraktor
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 131
  ISBN: 9789639857797

 • Cikkszám
  790510
Webáruház készítés