Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


110 éve hunyt el MARK TWAIN - Megszelídítem a kerékpárt

-25%
ÚJ
110 éve hunyt el MARK TWAIN - Megszelídítem a kerékpárt
 • 110 éve hunyt el MARK TWAIN - Megszelídítem a kerékpárt
 • 110 éve hunyt el MARK TWAIN - Megszelídítem a kerékpárt
 • 110 éve hunyt el MARK TWAIN - Megszelídítem a kerékpárt
2 490 Ft
Akció: 1 868 Ft
Kezdete: 2020.04.20   A készlet erejéig!

Mark Twaint elsősorban mint a Tom Sawyer kalandjai és a Huckleberry Finn szerzőjét tartja számon a közvélemény, sokrétű írói munkásságának azonban nem kevésbé hervadhatatlan darabjai a novellák, cikkek, krokik, humoreszkek. Ez utóbbiakból gyűjtöttünk csokorba néhányat, amelyekben a szerző a "vegytiszta" komikum eszközeit használja: a szatírát, a paródiát és a gyilkosan éles politikai humort.

2020. április 21-én 110 éve hunyt el MARK TWAIN amerikai író. Samuel Clemens volt a becsületes neve, egy tekintélyes missouri bíró fia volt, s gyermekéveit a Mississippi partján töltötte, ahogy késôbb regényeinek hôsei, Huckleberry Finn és Tom Sawyer is. S ô is ugyanolyan rossz kölyök volt, mint Tomék, kimaradt a suliból, így aztán kezdetben betûszedô volt, majd kalauz lett egy Mississippin közlekedô hajón. Ekkor választotta ki írói álnevét is, a "mark twain" ugyanis egy fogalom, amit a mélységet mérô révkalauz használt.) A polgárháború miatt Clemens úrfi elvesztette állását, ezért Nevadába költözött, s ezüstbányász lett. Szabadidejében írogatott, de elsô novelláskötete csak 32 éves korában jelent meg. Szatírikus írásaival azonban hamar országos hírnevet szerzett, s mivel fôként saját kalandjairól írt, témája volt bôven. Miután pedig az Élet a Mississippin címû könyvét igen kedvezôen fogadták az olvasók, nekilátott megírni két világsikerû regényét, a Tom Sawyer kalandjait és a Huckleberry Finn kalandjait. Ezután szinte ontotta könyveit, roppant méretû életmûvet hagyott hátra, s regényei ma is nagyon népszerûek, hiszen A lóvátett város, az Egy jenki Arthur király udvará-ban, a Koldus és királyfi, vagy Az egymillió fontos bankjegy ma is újabb kiadásokat ér meg szerte a világon. Már életében hatalmas vagyont szerzett, amint már kortársai is felfigyeltek rá: nagyobb jövedelemre tett szert, mint elôtte bármely író Amerikában. Tekintélye az óceánon is átjutott, Oxfordban díszdoktorrá avatták, s egyik körútján járt nálunk is: 1899. március 25-én a Lipótvárosi Kaszinóban tartott felolvasóestet. A siker fényében sütkérezve, ritka sikeres pályafutásra viszatekintve várta a halált: "A Halley-üstökössel jöttem 1835-ben, amely jövőre megint jönni fog, és úgy számolom, vele együtt én is elmegyek" - mondta egy évvel halála előtt titkárának, s igaza lett. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Mark Twain
  Megszelídítem a kerékpárt
  Kiadó: Ciceró
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 262
  ISBN: 9789635398102

 • Cikkszám
  212871
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés