Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


105 éve hunyt el CE-HSZI - Magánélet a kínai császárok korában

-20%
105 éve hunyt el CE-HSZI - Magánélet a kínai császárok korában
 • 105 éve hunyt el CE-HSZI - Magánélet a kínai császárok korában
1 690 Ft
Akció: 1 352 Ft
Kezdete: 2013.11.06   A készlet erejéig!

A sorozat izgalmas történelmi intimitások képeskönyve. Feleleveníti a nagy korszakok hétköznapi életét: a kor egyszerű embereinek mindennapjait, szerelmi és családi életét, étkezési szokásait, lakását, öltözködését, mindezt korabeli képekkel illusztrálva. Szerzői azt vallják ugyanis, hogy a kis történetek szerves részei a nagy történelemnek.

2013. november 15-én 105 éve hunyt el CE-HSZI kínai császárné. Eredetileg a császár egyszerű háremhölgye volt, ám ő szülte Hszien-feng egyetlen fiát, így már az uralkodó életében nagy befolyásra tett szert. Annak halála után az ő fia, Tung-cse lépett a trónra, így kiskorú fia helyett régensként ő irányította Kínát. Hamar megszerette az ölébe pottyant hatalmat, fél évszázadon át nem is engedte ki a kezéből, voltaképpen ő kormányozta a hatalmas birodalmat. Nő létére persze nem lehetett törvényes uralkodó - fia halála után ezért egy ötéves kisfiúból csinált császárt -, de ez csak némiképp korlátozta a hatalomgyakorlásban. Mivel a protokoll szerint az államtanács ülésein sem vehetett részt, egy függöny mögül hallgatta a tanácskozást, majd hátravitték neki az okmányokat, s végül ő döntött mindenben. Alattvalói rettegtek tőle, az volt a híres mondása, hogy "aki nekem egy órai bosszúságot okoz, annak egy életre elveszem a kedvét", és sokszor bebizonyította, hogy e tekintetben állja a szavát. Még saját fiát sem kímélte, szegény menyét pedig egyszer úgy megverte, hogy félelmében még a császár is elájult. Jellemző megítélésére, hogy mivel majdnem egyidőben halt meg ő és Kuang-hszü császár, elterjedt, hogy miután tudomást szerzett halálos betegségéről, mérget adatott neki is. Lehet, hogy nem így történt, de reá vallott volna. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.


 

 • Magánélet a kínai császárok korában
  Szerkesztő: Francois Trassard
  Kiadó: Corvina
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 80
  ISBN: 9789631359770

 • Cikkszám
  293834
Webáruház készítés