Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


100 éve született ROMAIN GARY - A virradat ígérete

-25%
100 éve született ROMAIN GARY - A virradat ígérete
 • 100 éve született ROMAIN GARY - A virradat ígérete
 • 100 éve született ROMAIN GARY - A virradat ígérete
 • 100 éve született ROMAIN GARY - A virradat ígérete
 • 100 éve született ROMAIN GARY - A virradat ígérete
3 500 Ft
Akció: 2 625 Ft
Kezdete: 2014.05.06   A készlet erejéig!

A virradat ígérete a francia olvasók és kritikusok szerint Romain Gary (Émile Ajar) egyik legjobb regénye. A nagy sikerű Előttem az élet (melynek Magyarországon az elmúlt 35 évben számos kiadása volt) voltaképpen A virradat ígérete „remake”-je, tükörregénye. Ideje hát, hogy végre az „eredeti változat” is megjelenjen.
Ennél szebben még aligha írták meg az önző-önzetlen, erőszakosan odaadó, méregből s mézből összeszűrt anyai szeretet krónikáját.
Magyarul az Előttem az élet és a Lady L. című regényei olvashatók.

2014. május 8-án 100 éve született ROMAIN GARY francia író. A "Lady L" című könyvével lett világhírű, az Égi gyökerek című könyve pedig 1956-ban elnyerte a legrangosabb francia irodalmi kitüntetést, a Goncourt-díjat. E műből készült egyébként a Nő a barakkban című nagysikerű tévéjáték. Több művét megfilmesítették, a "Lady L" főszerepét Sophia Loren játszotta, míg az Asszonyvarázsban Yves Montand és Romy Schneider vállalt főszerepet. Felesége, Jean Seberg színésznő halála után depresszióba esett, és önkezével vetett véget életének. Halála után kiderült, hogy Gary azonos Emile Ajarral, aki az Előttem az élet című regényéért szintén Goncourt-díjat kapott, így máig ő az egyetlen kétszeres Goncourt-díjas francia író. (Kalendárium Press)

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Romain Gary
  A virradat ígérete
  Kiadó: Park
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 325
  ISBN: 9789635309771

 • Cikkszám
  985231
Webáruház készítés