Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


100 éve született INGRID BERGMAN - Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése

-25%
100 éve született INGRID BERGMAN - Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése
 • 100 éve született INGRID BERGMAN - Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése
 • 100 éve született INGRID BERGMAN - Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése
 • 100 éve született INGRID BERGMAN - Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése
 • 100 éve született INGRID BERGMAN - Chris Greenhalgh: Ingrid Bergman megkísértése
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft
Kezdete: 2015.08.27   A készlet erejéig!

A Casablanca sztárjának igaz, szívbe markoló, titkos románca a híres, magyar származású fotográfussal az 1940-es évek Párizsának és Hollywoodjának romantikus csillogásában. 1945. június - A frissen felszabadított Párizsban az egyre ismertebbé váló haditudósító- fotós, Robert Capa alkoholba fojtja a bánatát. Miután tíz éven át örökítette meg a világban a borzalmat és az erőszakot, s közben elveszítette a szerelmét is, most kikapcsolódásra vágyik. Az ünnepelt dívát, Ingrid Bergmant Hollywoodból Európába küldik, hogy szórakoztassa az amerikai katonákat, és amikor elegánsan besétál a párizsi Ritz hotelba, azonnal elbűvöli Capát. Attól a perctől kezdve, hogy becsúsztatja a színésznő ajtaja alatt mókás vacsorameghívóját, ők ketten menthetetlenül egymásba habarodnak. Ingrid, aki belefáradt szenvedélyektől mentes házasságába és a filmstúdió hatalmaskodásába, kétségbeesetten vágyik szabadságra és izgalomra. És ezt Capa mellett átélheti. Vacsorák olyan éttermekben, amiket a férfi nem engedhetne meg magának. Éjszakai séták a Szajna partján. Mezítlábas táncolások éjszakai klubokban. Légyottok hotelszobákban. Az asszony úgy érzi, végre él, ő pedig kitölti a fotós lelkében tátongó űrt. Ám ez azt is jelenti, hogy minden, amit elértek, kockán forog. Így mindkettejüknek komoly döntésekkel kell szembenézniük.

2015. augusztus 29-én 100 éve született INGRID BERGMAN svéd színésznő. Nehezen indult a pályafutása, már az alkatával sem volt minden rendben. Amint később maga is bevallotta: "Túlságosan magas voltam a koromhoz képest... mindig zavarban voltam, és jártomban-keltemben mindenbe belebotlottam. Állandóan ugrattak: Hogy akarsz te színésznő lenni, ha ilyen suta vagy?" Márpedig ő színésznő akart lenni, s olyan erős elhatározás élt benne, hogy a Királyi Drámai Színház iskolájába való felvételi vizsgája előtt kisétált a rakpartra, s előre kinézte magának azt a helyet, ahonnan majd vízbe öli magát, ha nem veszik fel. Szerencsére felvették, sikeresen el is végezte az iskolát, s még abban az évben megkapta első filmszerepét is, amelyet még kilenc követett. S egyszer - mint a mesében - meglátta egy nagyhatalmú amerikai filmcézár, Amerikába hívta, ahol hamarosan Hollywood egyik legnépszerűbb csillaga lett. Világsikerű filmek sorát forgatta, olyan örökzöld alkotásokban játszott, mint az Intermezzo, az Akiért a harang szól, a Gázláng, a Forgószél, A diadalív árnyékában, Az öreg hölgy látogatása, A kaktusz virága és a felejthetetlen Casablanca. Háromszor kapott Oscar-díjat, elhalmozták a szeretet és megbecsülés ezer jelével, de igazán sosem érezte magáénak a túlzott csillogást. Amikor megtudta, hogy halálos beteg, legyőzve a fájdalmakat elvállalta az Őszi szonáta című film főszerepét, majd a munka végeztével visszatért szeretett Európájába. Pontosan 67. születésnapján érte a halál, a köszöntésére vitt hatalmas virágcsokrokat már csak a ravatalára tehették tisztelői. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Chris Greenhalgh
  Ingrid Bergman megkísértése
  Kiadó: Pioneer Books
  Kiadás éve: 2012
  Oldalszám: 280
  ISBN: 9789638964809

 • Cikkszám
  633679
Webáruház készítés