Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


100 éve született BERNARD MALAMUD - A lakók

-30%
100 éve született BERNARD MALAMUD - A lakók
 • 100 éve született BERNARD MALAMUD - A lakók
2 490 Ft
Akció: 1 743 Ft
Kezdete: 2014.04.21   A készlet erejéig!

Egy zsidó és egy néger író ül egy lebontásra ítélt New York-i házban; regényt írnak. A romos ház és a két, kisebbséghez tartozó író, meg egymáshoz és a művészethez való viszonyuk nagyszabású jelképpé növekszik, többet tudunk meg belőle a 20. század utolsó harmadának amerikai társadalmát feszítő valódi ellentétekről, a benne gyökerező irracionális gyűlölködésekről, mint megannyi szociológiai tanulmányból. Úgy tűnik, a regényben felszínre kerülő jelenségek harminc év múltán a tengeren innen aktuálisabbak, mint valaha.

2014. április 26-án 100 éve született BERNARD MALAMUD amerikai író. Brooklynban született oroszországi zsidó bevándorlók gyermekeként, s élményei egész életét végigkísérték, a Malamud is felvett név, héberül tanítót jelent. Művészetével az amerikai zsidó irodalmi hagyományokat igyekezett megőrizni és továbbvinni, s ez nagyrészt sikerült is neki. Híres A beszélő ló című elbeszéléskötete és A lakók című regénye, A mesterember című könyvéből remek film is készült. Jelentősebb művei magyarul is olvashatók, s ő maga is járt hazánkban.

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 

 • Bernard Malamud
  A lakók
  Kiadó: Geopen
  Kiadás éve: 2007
  Oldalszám: 186
  ISBN: 9789637965054

 • Cikkszám
  709395
Webáruház készítés