Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


10 éve hunyt el ARTHUR MILLER - Üvegcserepek

-20%
10 éve hunyt el ARTHUR MILLER - Üvegcserepek
 • 10 éve hunyt el ARTHUR MILLER - Üvegcserepek
 • 10 éve hunyt el ARTHUR MILLER - Üvegcserepek
 • 10 éve hunyt el ARTHUR MILLER - Üvegcserepek
 • 10 éve hunyt el ARTHUR MILLER - Üvegcserepek
1 950 Ft
Akció: 1 560 Ft
Kezdete: 2015.02.09   A készlet erejéig!

A legnevesebb amerikai drámaíró – a legjobb magyar fordító: Arthur Miller Üvegcserepek című drámája Ungvári Tamás fordításában!

Miller pergő, izgalmas színpadi művet alkotott, mely olvasva is példátlan feszültséget sugároz. Sok gondolkodnivalót ad e kiválóan felépített, számos szimbolikus jelentésréteget hordozó dráma, Ungvári Tamás mesteri fordítása pedig híven adja vissza az eredeti mű szellemes szövegét.

1938. november – Kristályéjszaka. A Hitler által felbujtott arctalan tömeg zsidó üzleteket foszt ki, zsinagógákba tör be, öregembereket kényszerít arra, hogy fogkefével sikálják az „árja” járdákat. Berlinben és más német nagyvárosokban bokáig érnek a rombolás üvegcserepei. Ugyanekkor egy jómódú zsidó házaspár Brooklynban éli mindennapi életét; épp moziba készülnek, amikor a csinos, kedves asszony – gondos feleség és szerető anya – hirtelen összeesik, és képtelen lábra állni. Hiába a vizsgálatok sora, betegségének fizikai okát nem lelik az orvosok.

Arthur Miller darabjában e két esemény fonódik egymásba. A történelem majdhogynem láthatatlan, mégis mindent átható vezérvonalként van jelen a drámában; a szereplők életében ravasz dramaturgiával az Európában zajló borzalmak tükröződnek. Sylvia Gellburg paralízise tökéletesen szimbolizálja a bénultságot, a nácikkal szembeni tehetetlenséget és a zsidóság kiszolgáltatottságát – azt, ahogy az emberek képtelenek voltak szembeszegülni Hitler minden erkölcsöt lábbal tipró gépezetével.

2015. február 10-én 10 éve hunyt el ARTHUR MILLER amerikai író. A szemüveges kis amerikai srác tizenévesen határozta el, hogy felnôve világhírû drámaíró lesz, de céljai elôtt sok akadály tornyosult. Az apja például tönkrement a gazdasági világválságban, így Arthurnak tanulmányait is félbe kellett szakítania. De a munka után, otthon elolvasta a világirodalom alapmûveit, és a negyvenes évek közepén végre megpróbálkozott a drámaírással. Mûveinek fogadtatása ôt magát is meglepte, Az ügynök halála 1949-ben általános elismerést aratott, s ha csak ezt az egy mûvet írta volna, akkor is a XX. század legjobb drámaírói között tartanánk számon. Ö azonban további remekmûvekkel rukkolt elô, s a Salemi boszorkányok, a Pillantás a hídról, a Bûnbeesés után és a Közjáték Vichyben az egész világon nagy siker lett, nálunk is sokszor színre vitték ôket. Irodalmi sikereit kétségkívül az is segítette, hogy 1956-ban elvált a nejétôl, és feleségül vette az amerikai nemzet bálványát, Marilyn Monroe-t. A szexszimbólum színésznô és a jóképûnek a legjobb indulattal sem mondható író viharos szerelme hamar elmúlt, a pletykák szerint az ágyban sosem passzoltak össze igazán, idôvel pedig köznapi viszonyuk is megromlott. Marilyn más férfiak karjában keresett vígaszt, majd korán meghalt, Miller pedig szenvedett, majd kiírta magából gyászát. (Kalendárium Press)

 

 

 

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Arthur Miller
  Üvegcserepek
  Fordító: Ungvári Tamás
  Kiadó: Scolar
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 143
  ISBN: 9789632442877

 • Cikkszám
  113636
Webáruház készítés