Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Salamon király gyűrűje

-25%
Salamon király gyűrűje
 • Salamon király gyűrűje
 • Salamon király gyűrűje
 • Salamon király gyűrűje
Fő kategória >Évfordulók és könyvek
2 990 Ft
Akció: 2 243 Ft2243
Kezdete: 2014.02.25   A készlet erejéig!

"Konrad Lorenz nemcsak az etológia tudományának megalapozásával lett világhírű, hanem azzal is, hogy különös képessége volt az eredmények, népszerű, olvasmányos bemutatására. A legismertebb ilyen könyve a Salamon király gyűrűje, amelyben sok szó esik a különböző állatok: halak, madarak, rágcsálók, kutyák, majmok otthoni nevelésének és megfigyelésének problémáiról, olvashatunk Lorenz legkedvesebb madarairól, a csókákról is, meg varjakról, hollókról, kakadukról és még sokféle egyéb állatról.
Ha egy tudós etológus az állatok szabad, természetes viselkedését akarja megfigyelni a saját házában, sok váratlan eseménnyel kell számolnia. Megtudhatjuk például, milyen barátságosan látogatta idős édesapját 24 kis vadliba, és hogy nyomaikat hogyan őrizte meg a perzsaszőnyeg. A mulatságos, ironikus elbeszélésekben szinte észrevétlen tárul fel az etológia, az állatok viselkedésének tudománya is." Csányi Vilmos

2014. február 27-én 25 éve hunyt el KONRAD LORENZ Nobel-díjas osztrák etológus, a korszerű magatartáskutatás egyik fő iskolájának megalapítója. A madarak és más állatok ösztönös cselekvéseit vizsgálva jutott el olyan nagyszerű felfedezésekig, mint az impriting, azaz a bevésődés jelensége, vagy a viselkedésformák öröklött jellege, s kutatásaiért 1973-ban még orvosi Nobel-díjat is kapott. Megfigyeléseit a Salamon király gyűrűje, valamint az Ember és kutya című, magyarul is sikert aratott könyveiben írta le. A mai környezetvédők őt tekintik a zöld mozgalom atyjának. (Kalendárium Press)

 • Konrad Lorenz
  Salamon király gyűrűje
  Kiadó: Helikon
  Kiadás éve: 2013
  Oldalszám: 212
  ISBN: 9789632274485

 • Cikkszám
  498480
Webáruház készítés