Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Moliére tragikuma - 395 éve született MOLIÉRE

-25%
ÚJ
Moliére tragikuma - 395 éve született MOLIÉRE
 • Moliére tragikuma - 395 éve született MOLIÉRE
3 100 Ft
Akció: 2 325 Ft2325
Kezdete: 2017.01.14   A készlet erejéig!

Udvaros Béla, a rendező, közelebb a 90. életévéhez, időrendben végigvisz minket Molière életén, az akkori Franciaországon, és műről műre haladva azok rövid tartalmának felidézése közben beleszövi azokat a meglátásait, amelyek egy-egy Molière-darab nyomán benne megszülettek. A művész-rendező, aki érti Molière-t, és aki talán többet tud róla mindannyiunknál, és szinte bevezet a világába, és aki a nagy nevettető, az állandóan csak humoros darabokat író Molière-nél meglátja a tragédiát, megérzi azt, hogy minden kacagás mögött sírás, fájdalom, kétségbeesés lapul.

 

2017. január 15-én 395 éve született MOLIÉRE francia író. A világirodalom egyik legnagyobb vígjátékírója volt, több mint harminc darabot írt, köztük olyan örökbecsű remekműveket, mint a Képzelt beteg, a Tudós nők, a Tartuffe, az Úrhatnám polgár, A fösvény, a Dandin György és a Scapin furfangjai. Pályafutását és műveit - ha máshonnan nem is - iskolai tanulmányaiból mindenki ismeri, azt azonban talán kevesen tudják, hogy ritka jó ember volt. Kedves, barátságos, segítőkész, csupaszív barát. Kortársai egyedül nőügyeit nehezményezték, igaz, azokat nagyon. Moliére először pártfogójának, az őt a színészi pályán elindító mesterének nála sokkal idősebb feleségét csábította el, az asszony még a férjét is elhagyta miatta, s kislányával a Poquelin-fiúhoz költözött. Merthogy akkor még úgy hívták, a Moliére nevet csak később kapta - egyébként éppen szerelmesétől. Az asszony gyermeke - vagyis Moliére nevelt lánya - azonban idővel szépséges nővé serdült, mire az akkor már nagyhírű író elcsábította őt is. A lány anyja bánatában kolostorba vonult, Moliére-nek pedig sosem bocsátották meg honfitársai ezt a csúfságot, s bár végül feleségül vette nevelt lányát, halálakor alig akarták méltó helyre temetni. Özvegyének pénzt kellett szórnia a tömeg közé, nehogy a felháborodott tisztességes emberek megzavarják a szertartást. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Udvaros Béla
  Moliére tragikuma
  Kiadó: Nap
  Kiadás éve: 2014
  Oldalszám: 126
  ISBN: 9789633320334

 • Cikkszám
  161041
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés