Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


Borostyán - 220 éve született FRANZ SCHUBERT

ÚJ
használt, antikvár könyv
Raktárkészlet: 2 db
Borostyán - 220 éve született FRANZ SCHUBERT
 • Borostyán - 220 éve született FRANZ SCHUBERT
 • Borostyán - 220 éve született FRANZ SCHUBERT
 • Borostyán - 220 éve született FRANZ SCHUBERT
590 Ft590

A világ legnagyobb dalkomponistájának nemcsak alkotásai, hanem életének tragikus mozzanatai is közelállnak Beethovenéhez. Schubert alakjából az utókor mégis hazugan édeskés, "tetszetős" biedermeier-hőst formált. Ambrózy Ágoston megrendítő regénye az igazi Schubert alakját, alkotómunkáját, vívódásait kelti életre. A mű költői szépsége, a szerző igazságra törekvése a valóban nagy zeneirodalmi művek közé emeli a "Borostyán"-t.

2017. január 31-én 220 éve született FRANZ SCHUBERT osztrák zeneszerző. A kiváló dalkomponista élete az egyszerűség és a szerénység mintaképe. Egy időben az Esterházy családnál volt zenetanár, és életében mindössze egyszer szánta rá magát arra, hogy saját műveiből nagy nyilvánosság előtt hangversenyt adjon. Műveit szívesebben játszotta szűk baráti körben, melynek összejöveteleit hívták akkortájt "schubertiádáknak". A zeneértő utókor szemére vetette ugyan, hogy zenéjében nem volt konstruktív újító, ragaszkodott a klasszikus formákhoz, Pablo Casals viszont így tette fel a kérdést: "Miért kellett volna neki új formákat alkotnia, amikor a szonáta és a szimfónia meglevő keretei megfeleltek az ő egyéni, sőt, nagyon is egyéni alkotó eszméinek?" Schubert legendásan feledékeny ember volt, megtörtént, hogy saját művének bemutatójára is elfelejtett elmenni, máskor meg úgy hívott vendégeket, hogy elfelejtett otthon maradni. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 

 • Ambrózy Ágoston
  Borostyán
  Schubert életének regénye
  Kiadó: Zeneműkiadó
  Kiadás éve: 1965
  Oldalszám: 764

  jó állapotú antikvár könyv

 • Raktárkészlet
  2 db
  Cikkszám
  818117
  Státusz
  ÚJ    használt, antikvár könyv    
Webáruház készítés