Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A kínai rabszolgalány - 125 éve született PEARL S. BUCK

-25%
ÚJ
A kínai rabszolgalány - 125 éve született PEARL S. BUCK
 • A kínai rabszolgalány - 125 éve született PEARL S. BUCK
 • A kínai rabszolgalány - 125 éve született PEARL S. BUCK
3 670 Ft
Akció: 2 753 Ft2753
Kezdete: 2017.06.13   A készlet erejéig!

Peóniát kislánykorában eladják egy jómódú családnak, ahol szolgálólány ugyan, mégis családtagként bánnak vele. Gyönyörű fiatal nővé cseperedik, kitűnik éles eszével és természetes intelligenciájával. Beleszeret a család egyetlen fiába, ám szerelmük nem teljesedhet ki, nem házasodhatnak össze. Ennek nemcsak társadalmi, hanem etnikai akadályai is vannak. A regény az 1850-es években a kínai zsidó kolónia székhelyén, Kaifengben játszódik. Abban az időben a zsidók gyorsan olvadtak bele a kínai társadalomba s veszítették el nemzeti identitásukat. Peónia egy jómódú zsidó-kínai családnál talál második otthonra.Mint a többi regényében, Pearl S. Buck ezúttal is lenyűgözi olvasóit briliáns stílusával, mesteri karakterformálásával és magával ragadó meseszövői képességeivel. A történelmi tények pontos ismeretével megírt kötet érdekes és alig ismert téma köré fűzi a kínai rabszolgalány, Peónia történetét: hogyan telepedett meg és asszimilálódott a zsidóság Kínában. A regény magyarul most olvasható először.

2017. június 26-án 125 éve született PEARL S. BUCK amerikai írónő. Voltaképpen írónak nem volt amerikai, hiszen előbb egy misszionárius lányaként, később férjével hosszú évekig élt Kínában, s a Nobel-díjat is a Kínában játszódó Az édes anyaföld című regényéért kapta. Mivel pedig kínai író nem részesült a legbecsesebb irodalmi kitüntetésben, ő a világ legnépesebb országának egyetlen Nobel-díjas szerzője, aki nem elég, hogy amerikai, ráadásul nő is. A regény azonban rendkívül izgalmas, hiszen Pearl a kínaiak mindennapi életét élve, személyes élmények birtokában írta, viszont mégiscsak egy idegen szemével ábrázolta a titokzatos ország viszonyait. Ezt a furcsa kettősséget persze az egész világon óriási érdeklődéssel fogadták, az Egyesült Államok legmagasabb politikai köreiben - főként katonai szemszögből - éppúgy lelkesen elemezték, mint az egykori Szovjetunióban, ahol az orosz kiadásról Lenin özvegye, Krupszkaja írt ismertetést. Az édes anyaföldet magyarra Kosáryné Réz Lola fordította le, és híres film is készült belőle. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Pearl S. Buck
  A kínai rabszolgalány
  Kiadó: Tericum
  Kiadás éve: 2011
  Oldalszám: 380
  ISBN: 9789639633896

 • Cikkszám
  187712
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés