Új jelszó kérése
Kreativ könyvkereskedés

Ha egy kiskereskedő szeretne szaküzletében könyvet árulni

csak szól nekünk

és mi kitaláljuk azt is, hogy

mit szeretne.

Facebook
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Pénznem váltás
Házhozszállítás

Termék részletek


A boldogság ára - 125 éve született PEARL S. BUCK

-25%
ÚJ
A boldogság ára - 125 éve született PEARL S. BUCK
 • A boldogság ára - 125 éve született PEARL S. BUCK
 • A boldogság ára - 125 éve született PEARL S. BUCK
3 570 Ft
Akció: 2 678 Ft2678
Kezdete: 2017.06.13   A készlet erejéig!

A föld szimbolizálja az örök körforgást, a születést és a halált, ám aki elárulja azt, és hamis illúziókkal kecsegtető gazdagság alá rendeli az életét, menthetetlenül elvész. A szegény parasztember, Vang Lung élete tele van viszontagságokkal, kemény munkával keresi meg a mindennapi betevőjét, s bár sokat nélkülözik, mégis mindenek felett szereti a földjét. Egy napon kincsre lel, s ez egy csapásra megváltoztatja az életét. A szegény emberből gazdag földbirtokos lesz. De vajon a gazdagsággal együtt jár a boldogság is? A regény betekintést nyújt a száz évvel ezelőtti Kína vidéki életébe és egy hanyatlásnak indult arisztokrata család végnapjaiba. Ám a könyv igazi ereje abban rejlik, hogy az emberi élet jelentőségét és tragédiáját vetíti elénk, amit a földkerekség minden részében és minden idejében átélt és át is él az emberiség. Pearl S. Buck e regénye 1938-ban irodalmi Nobel-díjat és Pulitzer-díjat kapott. A kötet a 40-es években jelent meg először magyarul, Az édes anyaföld címmel. Ezúttal új fordításban, hiánytalan tartalommal élvezheti az olvasó.

2017. június 26-án 125 éve született PEARL S. BUCK amerikai írónő. Voltaképpen írónak nem volt amerikai, hiszen előbb egy misszionárius lányaként, később férjével hosszú évekig élt Kínában, s a Nobel-díjat is a Kínában játszódó Az édes anyaföld című regényéért kapta. Mivel pedig kínai író nem részesült a legbecsesebb irodalmi kitüntetésben, ő a világ legnépesebb országának egyetlen Nobel-díjas szerzője, aki nem elég, hogy amerikai, ráadásul nő is. A regény azonban rendkívül izgalmas, hiszen Pearl a kínaiak mindennapi életét élve, személyes élmények birtokában írta, viszont mégiscsak egy idegen szemével ábrázolta a titokzatos ország viszonyait. Ezt a furcsa kettősséget persze az egész világon óriási érdeklődéssel fogadták, az Egyesült Államok legmagasabb politikai köreiben - főként katonai szemszögből - éppúgy lelkesen elemezték, mint az egykori Szovjetunióban, ahol az orosz kiadásról Lenin özvegye, Krupszkaja írt ismertetést. Az édes anyaföldet magyarra Kosáryné Réz Lola fordította le, és híres film is készült belőle. (Kalendárium Press)

 

Kövessen bennünket a Facebookon is!

 

Sőt, akkor is kövessen bennünket, ha általában is érdeklik a napi évfordulók, születésnapok, érdekességek akkor is, ha nem feltétlenül kapcsolódnak hozzájuk könyvek. Mert a sajtószolgálatként is működő Kalendárium Press is fent van a Facebookon.

 • Pearl S. Buck
  A boldogság ára
  Kiadó: Tericum
  Kiadás éve: 2010
  Oldalszám: 346
  ISBN: 9789639633797

 • Cikkszám
  434499
  Státusz
  ÚJ    
Webáruház készítés